Η Apple μπαίνει στο Real Estate με κεφάλαια 2,5 δισ. δολάρια

Η αθρόα εισροή πληθυσμού στην πολιτεία της Καλιφόρνια, έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα διαμονής στο οποίο οι αρχές της πόλης δεν μπορούν να ανταποκριθούν και η Apple αποφάσισε να μπει στο παιχνίδι

Προκειμένου να βοηθήσει την στέγαση των υψηλά καταρτισμένων εργαζόμενων που έρχονται στην πόλη, η Apple ανακοίνωσε πως θα δώσει 2,5 δισ. δολάρια για να βοηθήσει να λυθεί το πρόβλημα. Όπως δήλωσε ο Τιμ Κουκ, το πρόβλημα είναι "μη βιώσιμο" και υπερβολικά μεγάλο για να πέσει αποκλειστικά στους ώμους του δημόσιου τομέα.

Στόχος της Apple, όπως δήλωσε ο Τιμ Κουκ είναι να διατηρήσει το πνεύμα της Silicon Valley ανοιχτό για όλους.

Το ποσό που θα διαθέσει η Apple δεν θα δοθεί σε μορφή δωρεάς προς την πολιτεία, αλλά θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορα στάδια.

ΤΟ 1 δισ. δολάρια θα διατεθεί σε ένα προσιτό επενδυτικό κεφάλαιο για κατοικίες, το οποίο σύμφωνα με τον Τιμ Κουκ θα δώσει την ευκαιρία τόσο στο κράτος όσο και στους ιδιώτες να έχουν πρόσβαση σε μια ανοιχτή χρηματοδότηση ανάπτυξης κατοικιών μεσαίας και χαμηλής αξίας, με σύντομες διαδικασίες και χαμηλά κόστη.

Ένα ακόμα δισ. δολάρια θα τοποθετηθεί σε ένα ταμείο που θα χορηγεί στεγαστικά δάνεια, ενώ 300 εκατ. δολάρια θα χρησιμοποιηθούν από την Apple στην κατασκευή οικονομικών κατοικιών. Τέλος, 150 εκατ. δολάρια θα τοποθετηθούν στο Bay Area Housing Fund το οποίο θα χειρίζεται σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως το Trust silicon Valley και 50 εκατ. δολάρια θα δοθούν σαν ευθεία δωρεά σε ίδρυμα αστέγων.

Η Apple είναι η τρίτη τεχνολογική εταιρεία η οποία μέσα στο 2019 έχει προσπαθήσει να ΄δώσει λύση στο πρόβλημα στέγασης στην Καλιφόρνια. Έχουν προηγηθεί, το Facebook το οποίο ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα πως θα χρησιμοποιήσει 1 δισ. δολάρια για το σκοπό αυτό, ενώ το ίδιο έκανε και η Google τον Ιούνιο.

emea.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!