Forbes: Οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι των ΗΠΑ - Παρέμεινε στην κορυφή ο Bezos

Σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από μεγάλα κέρδη αλλά και μεγάλες απώλειες, οι δισεκατομμυριούχοι που απαρτίζουν τη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική εμφάνισαν συνολική περιουσία-ρεκόρ ύψους 2,96 τρισ. δολαρίων, αυξημένη κατά 2,2% σε σύγκριση με το 2018.

Στην κορυφή της λίστας, διατηρώντας τα σκήπτρα του πλουσιότερου ανθρώπου στις ΗΠΑ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, βρίσκεται ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, παρότι απώλεσε το ένα τέταρτο του ποσοστού του στην Amazon, στο πλαίσιο του πιο ακριβού διακανονισμού "διαζυγίου” στην ιστορία στον οποίο προχώρησε νωρίτερα φέτος. Η περιουσία του πλέον ανέρχεται στα 114 δισ. δολάρια, από 160 δισ. δολάρια που ήταν πέρυσι. Η πρώην σύζυγος του Bezos, Mackenzie, όμως χάρη σε αυτήν την εξέλιξη βρέθηκε για πρώτη φορά στη λίστα με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής, καταλαμβάνοντας την 15η θέση, με περιουσία 36,1 δισ. δολαρίων.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Bill Gates, όπως και πέρυσι, ωστόσο η διαφορά του από τον Bezos έχει πλέον μειωθεί δραματικά και κυμαίνεται μόλις σε 8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes έως τις 6 Σεπτεμβρίου οπότε "κλείδωσε” η φετινή κατάταξη.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Warren Buffett στην τρίτη θέση, με περιουσία 80,8 δισ. δολαρίων, ο Mark Zuckerberg στην τέταρτη, με περιουσία 69,6 δισ. δολαρίων, και ο Larry Ellison στην πέμπτη θέση, με 65 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Donald Trump "έπεσε” άλλες 16 θέσεις στη φετινή κατάταξη και πλέον βρίσκεται στην 275η θέση, με περιουσία 3,1 δισ. δολαρίων. Πέρυσι είχε υποχωρήσει στην 259η θέση από την 248η όπου βρισκόταν το 2017, ενώ βρίσκεται 119 θέσεις χαμηλότερα σε σχέση με την περίοδο πριν αναλάβει την προεδρία.

Πλουσιότερες από ποτέ, όμως, είναι και οι γυναίκες που περιλαμβάνονται στη φετινή λίστα του Forbes, παρότι είναι κατά μία λιγότερες σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά στη λίστα περιλαμβάνονται 56 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων δύο που εμφανίζονται μαζί με τους συζύγους τους, με τη συνολική περιουσία τους να ανέρχεται στα 429,7 δισ. δολάρια από 330 δισ. δολάρια που ήταν το 2018. Από αυτές, 11 σύμφωνα με το Forbes είναι αυτοδημιούργητες.

Η πλουσιότερη γυναίκα στην Αμερική είναι η Sam Walton, κόρη του ιδρυτή της Walmart, η οποία με περιουσία 51,4 δισ. δολαρίων κατατάσσεται στην 11η θέση της συνολικής κατάταξης. Δεύτερη μεταξύ των γυναικών και 13η στο σύνολο έρχεται η Julia Koch, χήρα του David Koch, με περιουσία 41 δισ. δολαρίων, ενώ τρίτη και 15η στη συνολική κατάταξη είναι η Mackenzie Bezos, η οποία μετά το ακριβό διαζύγιό της με τον ιδρυτή της Amazon, μπήκε για πρώτη φορά στη λίστα με περιουσία 36,1 δισ. δολαρίων.

Εκτός από τη Mackenzie Bezos, υπάρχουν 18 ακόμη νεοεισερχόμενοι στη φετινή λίστα του Forbes, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο Tim Sweeney της εταιρείας Epic Games που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές video game Fortnite, ο Orlando Bravo, συνιδρυτής του private equity Thoma Bravo που είναι και ο πρώτος Πορτορικανός δισεκατομμυριούχος, και ο Anthony Wood, ιδρυτής της εταιρείας streaming περιεχομένου Roku.

Το ελάχιστον ύψος περιουσίας που ήταν απαραίτητο για την είσοδο στη λίστα των 400 πλουσιότερων ανθρώπων της Αμερικής παρέμεινε και φέτος στα 2,1 δισ. δολάρια. Το ιδιαίτερα υψηλό αυτό όριο εισόδου είχε, πάντως, ως αποτέλεσμα να μείνουν εκτός λίστα 221 Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Μεταξύ αυτών που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην φετινή κατάταξη είναι ο Michalel Jordan, ο Jay-Z, η Sheryl Sandberg και η Kylie Jenner.


Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα του Forbes με τους 400 πιο πλούσιους ανθρώπους στις ΗΠΑ εδώ.

πηγή: capital.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!