Στον "προθάλαμο" του fast track 10 τουριστικές επενδύσεις

Στον "προθάλαμο" του fast track βρίσκονται 10 τουριστικές επενδύσεις όπως αποκάλυψε νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ. Ηλίας Ηλιάδης, υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του Enterprise Greece, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το συνέδριο "Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum" (MR&H) που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Ο κ. Ηλιάδης ανέφερε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε ότι 250 Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο έχουν κτυπήσει την "πόρτα" του Enterprise Greece αναζητώντας στρατηγικούς επενδυτές για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Ο κ. Ηλιάδης σημείωσε πως τα συγκεκριμένα project δεν ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ διευκρίνισε το 30% εξ αυτών είναι ώριμες επενδύσεις, όπως είπε.

Σήμερα στη διαδικασία του fast track έχουν ενταχθεί συνολικά 20 επενδυτικά project εκ των οποίων τα 9 προέρχονται από τον τουριστικό κλάδο ενώ δύο ακόμη έχουν λάβει το "πράσινο φως" από το Enterprise Greece και αναμένεται η συνεδρίαση της Διυπουργικής για να αποφασισθεί αν θα ενταχθούν ή όχι. Από τα 9 τουριστικά project που έχουν ενταχθεί στο fast track, τα τρία βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.

Σε ό,τι αφορά το συνέδριο "Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum" (MR&H), θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 29 έως και τις 31 Οκτωβρίου. Οπως δήλωσε ο Alexi Khajavi, διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας, στο συνέδριο αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι επενδυτικών κεφαλαίων που διαχειρίζονται κεφάλαια άνω των 220 δισ. δολ.

capital.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!