Ξενοδοχείο στο ιστορικό εργοστάσιο της Βιοχάλκο στην Πειραιώς

Στην τελική ευθεία μπαίνει η μεγάλη επένδυση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στην οδό Πειραιώς στο ιστορικό κτήριο της βιομηχανίας στον Ταύρο.

Αφορά στην ανάπτυξη ξενοδοχειακού συγκροτήματος με συνεδριακό κέντρο ιατρικό κέντρο εμπορικές χρήσεις και γραφεία. Η συνολική επένδυση η οποία μετά από απόφαση της Δ.Ε.Σ.Ε (Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων) παίρνει τον δρόμο για ένταξη στο Ν 4608 (Στρατηγικές Επενδύσεις) θα ανέλθει σε 117 εκατομμύρια ευρώ

Το συγκρότημά της εταιρείας στον Ταύρο επί της οδού Πειραιώς 252, είναι εκεί όπου για πρώτη φορά το 1937 ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η Βιοχάλκο

Κτίρια του βιομηχανικού συγκροτήματος που «βλέπουν» στην οδό Πειραιώς έχουν ήδη κηρυχθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ διατηρητέα.

Η Βιοχάλκο με έδρα στο Βέλγιο είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες επεξεργασίας μετάλλων στην Ευρώπη. Οι θυγατρικές της Viohalco εστιάζουν στην τεχνολογία και στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και εξειδικεύονται στην παραγωγή προϊόντων αλουμινίου, χαλκού, καλωδίων, χάλυβα και σωλήνων χάλυβα. Στον τομέα των ακινήτων με βασική θυγατρική της τη NOVAL η οποία τον Νοέμβριο του 2018 έλαβε άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας η ΒΙΟΧΑΛΚΟ από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στην χώρα, αξιοποιεί το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που διαθέτει, στο οποίο περιλαμβάνονται πάνω από 20 ακίνητα στην Ελλάδα, συνολικής επιφάνειας άνω των 100.000 τ.μ..

Ανάμεσά τους, το εμπορικό κέντρο Mare West στην Κόρινθο, το River West στον Κηφισό, ξενοδοχεία όπως το Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραΐσκάκη, συγκροτήματα γραφείων στην Ελλάδα και την Βουλγαρία, βιομηχανικά κτίρια κ.α.

Στην συνεδρίαση της η διυπουργική ενέκρινε ακόμα και το έργο COSTA NOPIA – LEPTOS GROUP που αφορά επενδυτικό σχέδιο για την «Ανάπτυξη Τουριστικού και Παραθεριστικού Θερέτρου», που θα υλοποιηθεί σε ακίνητο ,που βρίσκεται στον νοτιοανατολικό μυχό του κόλπου της Κισσάμου. Το συνολικό κόστος του έργου, κατά την εκτίμηση του φορέα της επένδυσης, ανέρχεται στα 303 εκατομμύρια ευρώ.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!