Σε πλήρη εξέλιξη οι κατασκευές για το νέο ξενοδοχείο της ΛΑΜΨΑ με την Accor στο κέντρο της Αθήνας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευαστική φάση για το νέο ξενοδοχείο (προδιαγραφών 5 αστέρων, δυναμικότητας 177 δωματίων και σουιτών) της ΛΑΜΨΑ στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο θα φέρει την επωνυμία MGallery King’s Palace και θα βρίσκεται επί των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου.

Η επένδυση για τη νέα μονάδα της ΛΑΜΨΑ στην πρωτεύουσα προσεγγίζει σύμφωνα με πληροφορίες τα 20 εκατ. ευρώ, με την ελληνική εταιρεία να έχει συνάψει συμφωνία με τον γαλλικό Όμιλο Accor Hotels (σ.σ. γι’ αυτό έχει τοποθετηθεί και το brand της Accor «MGallery» στην ονομασία του ξενοδοχείου), που θα αναλάβει και τη διαχείριση του 5άστερου καταλύματος. Μέχρι στιγμής το χρονοδιάγραμμα για το έργο έχει τηρηθεί και αυτό, εν πολλοίς, οφείλεται στις πολύ καλές μελέτες που είχαν προηγηθεί.

Με βάση τις πληροφορίες, το ξενοδοχείο θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του την άνοιξη του 2020 (πιθανότατα τον Απρίλιο).


Το αρχιτεκτονικό γραφείο που πραγματοποιεί τις κατασκευές

Τις κατασκευές και τα σχέδια για το μεγάλο ξενοδοχειακό project στο ιστορικό κέντρο έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο MT Architects (Massouridis Theodoraki Architects). Πρόκειται για μία εταιρεία που ιδρύθηκε το 2007 και έχει αναλάβει αυτά τα 12 χρόνια σημαντικά έργα όπως ενδεικτικά καθίστανται:
  • Το ξενοδοχείο Academia
  • Το Hotel Thassos
  • Το Grande Bretagne Hotel
  • Το Astir Palace στη Βουλιαγμένη
  • Το Goudi Project

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή η MT Architects έχει και άλλα project εν εξελίξει (εκτός του King’s Palace δηλαδή), όπως χαρακτηριστικά συνίσταται η κατασκευή 5άστερων ξενοδοχειακών μονάδων στην Πελοπόννησο (σ.σ. Αμαλιάδα κι άλλες περιοχές).

Αναφορικά με τον King’s Palace, επιπρόσθετα, να σημειωθεί ότι για την επένδυση αυτή η ΛΑΜΨΑ έχει μισθώσει το 9όροφο ακίνητο στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, έπειτα από σχετικό διαγωνισμού του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ), έναντι του μηνιαίου ποσού των 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Με βάση τη συμφωνία που έχει συναφθεί, το μίσθωμα μπορεί να αυξηθεί κατά 25%, αν ο τζίρος του ξενοδοχείου υπερβαίνει τα 9 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ακόμη, η μίσθωση του κτιρίου είναι εν ισχύ για τα επόμενα 30 έτη. Θυμίζουμε, τέλος, ότι στο σημείο όπου θα δημιουργηθεί η πολυτελής μονάδα, παλαιότερα στεγαζόταν κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας.

Πηγή: bizness.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!