Η Grab επενδύει 150 εκατ. δολάρια στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Grab σχεδιάζει να διαθέσει 150 εκατ. δολάρια για πρόσθετη έρευνα σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, η startup που εδρεύει στη Νοτιοανατολική Ασία, θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της, που μέχρι τώρα περιλαμβάνουν την παράδοση φαγητού, τις ψηφιακές πληρωμές και το ψηφιακό περιεχόμενο.

Η Grab θέλει να γίνει το «super app» της Ασίας και να ανατρέψει την Gojek, που αποτελεί τον βασικό της ανταγωνιστή. Αυτή η νέα εισροή μετρητών έρχεται μετά από μία τεχνολογική επένδυση ύψους 100 εκατ. δολαρίων, δήλωσε στο Bloomberg η co-founder της Grab, Tan Hooi Ling.

Σε συνέντευξή της στο συνέδριο τεχνολογίας Sooner Than You Think στη Σιγκαπούρη, η Tan είχε δηλώσει ότι η Grab «θέλει να πάει την AI παντού», καθώς και ότι επικεντρώνεται στις πιο άμεσες ανάγκες των πελατών της. «Δεν θα δημιουργήσουμε τεχνητή νοημοσύνη για το καλό της τεχνητής νοημοσύνης», είχε πει.

Στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της, η Grab είχε σηκώσει πάνω από 4,5 δισ. δολάρια από το Vision Fund της SoftBank και την Tencent Holdings Ltd. Η startup σχεδιάζει να συγκεντρώσει συνολικά κεφάλαια ύψους 6,5 δισ. δολαρίων φέτος. Η SoftBank αποτελεί σημαντικό επενδυτή της, αλλά η σχέση μεταξύ των εταιρειών δεν αφορά μόνο την επένδυση χρημάτων, όπως είχε δηλώσει η Tan στο παρελθόν. Η SoftBank βοηθά επίσης τη Grab στις προσπάθειες επέκτασης της.

startupper.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!