Deal για εξαγορά έντεκα ξενοδοχείων στην Ελλάδα

Πολύ κοντά στην οριστικοποίηση συμφωνίας για τη εξαγορά των ξενοδοχείων του κυπριακού ομίλου Louis στην Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται η Blackstone. Το deal αφορά, κατά τις πληροφορίες, στην εξαγορά έντεκα ξενοδοχειακών μονάδων, με τον κυπριακό όμιλο να διατηρεί το management. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο και στη Ζάκυνθο και ήδη φέρεται να υπάρχει επενδυτικό πλάνο για την ανακαίνιση των δύο μονάδων στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επίσης, οι συζητήσεις με το αμερικανικό equity funds, με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 545 δισ. δολαρίων, βρίσκονταν εδώ και αρκετό καιρό σε εξέλιξη. Εφόσον επικυρωθεί η συμφωνία, η Blackstone δημιουργεί ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο στην ελληνική αγορά και παράλληλα συμπληρώνει το πλάνο επέκτασης επί ευρωπαϊκού εδάφους, έχοντας προχωρήσει στην εξαγορά εταιρείας συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο με 14 ξενοδοχεία στην Ισπανία.

Αναμένεται να είναι δε ένα από τα μεγαλύτερα deals στην εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά μετά τη συμφωνία του επίσης αμερικανικού κεφαλαίου Oaktree με τη Σάνη της οικογένειας Ανδρεάδη, ενώ παράλληλα δίνει ένα ισχυρό μήνυμα αφενός για την ελκυστικότητα του ελληνικού τουρισμού για επενδύσεις, αφετέρου για τις προοπτικές της οικονομίας.

Η Louis Hotels από την άλλη πλευρά, μέλος του ομίλου Louis, με ισχυρή παρουσία σε Κύπρο και Ελλάδα και πάνω από 78 χρόνια στο χώρο διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της 27 ξενοδοχεία και θέρετρα. Oι δραστηριότητες του ομίλου κατά τα πρώτα χρόνια περιορίζονταν στην παροχή υπηρεσιών μεταφορών και λίγο χρόνο αργότερα ως ταξιδιωτικό πρακτορείο με την επωνυμία "Louis Tourist Agency". Ωστόσο, ο όμιλος κατάφερε σταδιακά να επεκτείνει τους ορίζοντές του σε άλλους τομείς και σήμερα είναι σε θέση να καλύπτει όλο το φάσμα υπηρεσιών σε σχέση με τον εισερχόμενο/εξερχόμενο τουρισμό, την ιδιοκτησία και διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων και τον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς και υπηρεσίες εδάφους στα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου.

capital.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!