Creator Studio: Το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για Social Media Managers

H διαχείριση των κοινωνικών δικτύων και συγκεκριμένα η διαχείριση των Instagram λογαριασμών πολλές φορές μετατρέπεται σε «πονοκέφαλο» για τους Social Media Managers μέσω third party tools, καθώς πολλές φορές τα εργαλεία αυτά στέλνουν ειδοποιήσεις (notifications) πριν τη δημοσίευση του περιεχομένου στο Instagram.

Ας το κάνουμε λίγο εικόνα και σκεφτείτε εκείνη την φορά που είχατε αφήσει το γραφείο για να πάτε στην παραλία και το επόμενο πρωί διαπιστώσατε ότι εκείνο το post που είχατε προγραμματίσει για το Instagram δεν δημοσιεύτηκε ποτέ στον λογαριασμό που διαχειρίζεστε. Πονοκέφαλος;

Το «χάπι» στον «πονοκέφαλο» σας έρχεται να το προσφέρει το Facebook μέσω του Facebook Creator Studio, ενός αποτελεσματικού και χρηστικού εργαλείου Social Media Management.

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις βασικές λειτουργίες και τις δυνατότητες του Facebook Creator Studio. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο και να γίνετε πιο παραγωγικοί στο Social Media Management μείνετε μέχρι το τέλος του άρθρου.

Tι είναι το Facebook Creator Studio

To Facebook Creator Studio είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης των σελίδων στο Facebook και των λογαριασμών στο Instagram. Mέσω του Creator Studio, οι Social Media Managers έχουν τις εξής δυνατότητες:
  • Προγραμματισμός μελλοντικών δημοσιεύσεων για Facebook και Instagram αντίστοιχα (xωρίς περιορισμό στον αριθμό των δημοσιεύσεων όπως στις δωρεάν εκδόσεις third-party tools)
  • Παρακολούθηση χρήσιμων στατιστικών για τα κοινά (audiences) που διαχειρίζονται στο Instagram (Δημογραφικά, πότε είναι ενεργοί οι χρήστες και άλλα χρήσιμα δεδομένα).
  • Αποτελεσματική διαχείριση των κοινοτήτων (community management) στο Facebook και στο Instagram
  • Πρόσβαση στο Facebook Creator Studio

Yπάρχουν δυο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συνδεθείτε στο Facebook Creator Studio.

Ο πρώτος τρόπος είναι να επισκεφθείτε το facebook.com/CreatorStudio. Ο δεύτερος και πιο πολύπλοκος τρόπος είναι να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω της σελίδας που διαχειρίζεστε στο Facebook. Πιο αναλυτικά:
  • Μπείτε στην σελίδα που διαχειρίζεστε
  • Επιλέξτε το Publishing Tools
  • Στο αριστερό σημείο βρείτε την κατηγορία Tools και επιλέξτε Creator Studio


1. Προγραμματισμός μελλοντικών δημοσιεύσεων για Facebook & Instagram

Μέσω του Facebook Creator Studio οι Social Media Μanagers σαν εσάς είναι σε θέση να προγραμματίζουν εύκολα και γρήγορα τα posts που θέλουν να δημοσιεύσουν στις σελίδες και τους λογαριασμούς που διαχειρίζονται στο Facebook και στο Instagram.

Πρόσφατα, η πλατφόρμα λάνσαρε και τον προγραμματισμό δημοσιεύσεων για το Instagram, ανακουφίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον καθημερινό «πονοκέφαλο» των Social Media Managers.

Τι τύπο περιεχομένου μπορεί να προγραμματίσει στο Instagram ένας Social Media Manager μέσω του Facebook Creator Studio;
  • Δημοσιεύσεις στο Feed
  • Πολλαπλές φωτογραφίες
  • Βίντεο
  • Βίντεο για το IG TV

Σημείωση: Το Instagram Scheduling δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για όλους τους Ιnstagram λογαριασμούς. Θα βρίσκεται όμως προς διάθεση σύντομα. Αξίζει να δείτε εάν έχει ενεργοποιηθεί το feature στο Creator Studio στους δικούς σας λογαριασμούς.

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να δείτε εάν είναι ενεργοποιημένο το Instagram Scheduling;
  • Ανοίξτε το Creator Studio
  • Επιλέξτε το Icon του Instagram που βρίσκεται στην κορυφή στο δεξί μέρος
  • Δείτε στα αριστερά εάν έχετε την επιλογή Create Post (μπλε κουμπί)
  • Εάν την έχετε τότε είστε σε θέση να προγραμματίσετε δημοσιεύσεις για το εταιρικό σας Instagram Account (εάν δεν βρείτε το κουμπί Create post σημαίνει ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα.

2. Διαχείριση Κοινοτήτων (Community Management)

Η διαχείριση της κοινότητας (ή το Community Management) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα tasks για τους Social Media Managers. Το Community Management δεν θα μπορούσε να γίνει πιο αποτελεσματικό μέσω του Facebook Creator Studio.

Πλέον, οι Social Media Managers μπορούν από τη μια να διαχειριστούν και να οργανώσουν τα μηνύματα που λαμβάνουν στις σελίδες που διαχειρίζονται στο Facebook και από την άλλη να ρυθμίσουν αυτοματοποιημένες απαντήσεις για χρήστες που επικοινωνούν με τις σελίδες στο Facebook όταν το Customer Service βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Το Facebook Creator Studio δίνει επίσης τη δυνατότητα στους Social Media Managers να διαχειριστούν και να ανταποκριθούν στα inbox και στα σχόλια των πελατών που λαμβάνουν στο Instagram σε ένα μέρος!

3. Παρακολούθηση χρήσιμων στατιστικών για Ιnstagram Audiences

Μια πετυχημένη Instagram στρατηγική βασίζεται στην παρακολούθηση των δεδομένων του κοινού ενός brand.

Μέχρι τώρα, η παρακολούθηση των στατιστικών για τους εταιρικούς λογαριασμούς στο Instagram γινόταν μέσω του mobile application.

Tώρα όμως, μέσω του Creator Studio, οι Social Media Managers μπορούν να δουν όλα τα δεδομένα για το κοινό τους στο Desktop, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν το Instagram στο κινητό τους.

Τι πληροφορίες μπορούν να βρουν για το κοινό τους οι Social Media Managers μέσω του Facebook Creator Studio
  • Δημογραφικά χαρακτηριστικά (ηλικία, φύλο, πόλεις και χώρες)
  • Ανάπτυξη των Followers (Followers Growth)
  • Πότε είναι ενεργοί οι Followers (Μέρα και ώρα)
  • Όλα τα analytics για τα Instagram Stories που δημοσιεύουν (exits, back, forwards next Story, impressions)

Είδαμε λοιπόν τα βασικά χαρακτηριστικά του Facebook Creator Studio. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε πιο παραγωγικοί και να εξοικονομήσετε αρκετό χρόνο για τον προγραμματισμό δημοσιεύσεων στις σελίδες του Facebook και στους λογαριασμούς που διαχειρίζεστε στο Ιnstagram.

του Αντώνη Σπυριδάκη
πηγή: epixeiro.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!