Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο

Οι Κινεζικοί σιδηρόδρομοι είναι κοντά στην ολοκλήρωση της μακρύτερης γραμμής εμπορευματικών μεταφορών στον κόσμο για την μεταφορά άνθρακα από τα βόρεια στα ανατολικά της Κίνας καθώς και στις κεντρικές τις επαρχίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg χρειάστηκε σχεδόν μια δεκαετία για να ολοκληρωθεί το ύψους $30 δισ. έργο στον Haoji Railway το οποίο θα ξεκινήσει στο τέλος αυτού του μήνα και θα μεταφέρει έως και 200 εκατομμύρια τόνους προϊόντος από περιοχές «κλειδιά» του βορρά προς τον «καταναλωτικό» νότο.

Το φορτίο είναι περισσότερο απ’ όσο χρησιμοποιεί η Ιαπωνία σε ετήσια βάση και θα μπορούσε να μειώσει το εγχώριο ναυτιλιακό εμπόριο άνθρακα κατά 10% μακροπρόθεσμα σύμφωνα με προβλέψεις της Fenwei Energy Information Services Co.

Ένας από τους βασικούς λόγους για την κατασκευή του μήκους περίπου 2.000 χλμ σιδηροδρόμου είναι να διευκολυνθεί η μεταφορά στην Κινεζική εφοδιαστική αλυσίδα. Η Κίνα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε άνθρακα με πόρους που συγκεντρώνονται στις βόρειες επαρχίες της εσωτερικής Μογγολίας, αλλά και σε Shanxi και Shaanxi όμως η κατανομή στην χώρα είναι άνιση.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!