Ιδιωτική ασφάλιση: Με τη σφραγίδα του κράτους “ανοίγονται” εργασίες

Στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται στο ασφαλιστικό σύστημα και το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Α. Σαρρηγεωργίου. Όπως δήλωσε “ο ασφαλιστικός τομέας θα πάρει τη σφραγίδα του κράτους για την κεφαλαιοποιητική υποχρεωτική ασφάλιση. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται λύση με αρχιτεκτονική τριών πυλώνων”.

Σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι στην IORP2, την ευρωπαική οδηγία για τις επαγγελματικές ομαδικές συντάξεις, της οποίας η ενσωμάτωση στην έννομη εθνική τάξη αναμένεται, συμπεριλαμβάνονται οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Όσον αφορά τον κλάδο ασφάλισης υγείας υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να προσπελαστούν όπως τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο underwriting με τον GDPR αλλά και εξελίξεις θετικές όπως η εφαρμογή των DRGs που θα εξορθολογίσουν το κόστος και για τον ιδιωτικό τομέα, οδηγώντας σε φθηνότερα προγράμματα υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017-2018 οι Έλληνες δαπάνησαν 15 δις για την υγεία, εκ των οποίων τα 9 δόθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ, τα 500 εκατ από τις ασφαλιστικές και 5,5 δις από τις τσέπες των Ελλήνων.

Στο μήνυμα του στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΕΕ για την 21η συνάντηση ασφαλιστών και ανατασφαλιστών στην΄Υδρα ο κ. Χριστόφορος Σαρδελής, πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, ανέφερε ότι βελτιώνεται το συνταξιοδοτικό σύστημα, προστατεύεται καλύτερα ο συνταξιούχος και αποκτά ευστάθεια.

insurancedaily.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!