Σε ανοδικό «ράλι» οι ασφαλίσεις πιστώσεων

Ανοδικά συνεχίζει να κινείται ο κλάδος Ασφάλισης Πιστώσεων και το 2019, με εντονότερους μάλιστα ρυθμούς έναντι του 2018.

Το κλίμα πολιτικής σταθερότητας που χαρακτηρίζει τη χώρα – ιδιαίτερα μετά και τις τελευταίες εθνικές εκλογές, η πλήρης άρση των capital controls, οι θετικοί ρυθμοί εξέλιξης του ΑΕΠ, η σταδιακή μείωση της ανεργίας, καθώς και η καλύτερη εικόνα που εμφανίζει η οικονομία μας στο εξωτερικό, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις τόνωσης της ζήτησης για τις ασφαλίσεις πιστώσεων.

Εκτιμήσεις παραγόντων του κλάδου αναφέρουν μια αύξηση πάνω από 15% για τον προς ασφάλιση τζίρο έναντι του 2018 και, όπως σημειώνεται, η ασφαλιστική αφορά ανταποκρίνεται με ανάλογα πιστωτικά όρια, τονώνοντας έτσι τις εργασίες της, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί σε περίπου σταθερά επίπεδα τα ασφάλιστρα.

Αγορές στις οποίες καταγράφεται η μεγαλύτερη ζήτηση για την ασφάλιση πιστώσεων είναι κατά κύριο λόγο όσες απευθύνονται στο εξωτερικό, όσες δηλαδή χαρακτηρίζονται ως εξωστρεφείς, όπως και όσες ως αντικείμενό τους έχουν την παραγωγή, διακίνηση και εμπορία καταναλωτικών αγαθών. Εξάλλου, η κατανάλωση στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια κινείται ανοδικά, οι τζίροι διογκώνονται και κατά συνέπεια αυξάνονται κι οι ανάγκες για την ασφάλιση χορηγούμενων πιστώσεων.

insurancedaily.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!