Έρχονται νέα κριτήρια για τα «αστέρια» των ξενοδοχείων στην Ευρώπη

Σε εφαρμογή ενός νέου συστήματος πιστοποίησης ξενοδοχείων προχωρά η «Hotelstars Union».

Ο νέος αυτός κατάλογος κριτηρίων, που βρίσκεται ακόμη σε φάση επεξεργασίας, αναμένεται να οριστικοποιηθεί τον Οκτώβριο. Η αναθεώρηση του καταλόγου κριτηρίων, πραγματοποιείται κάθε πέντε έως έξι έτη. Οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μέχρι το 2025, ενώ τα κράτη μέλη θα έχουν χρόνο να εφαρμόσουν τον κατάλογο μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2021 το αργότερο.

Βάσει 250 κριτηρίων θα απονέμονται προσεχώς τα αστέρια

Ο νέος κατάλογος θα περιέχει 250 κριτήρια και θα αφορά όλους τους τομείς παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών, δίνοντας έμφαση στην ψηφιοποίηση, την εξυπηρέτηση των πελατών και την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον. Σύμφωνα με το νέο τρόπο πιστοποίησης οι ξενοδόχοι που επενδύουν σε καινοτόμα οικολογικά συστήματα πχ. σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων ενδέχεται να πάρουν περισσότερους πόντους. Επίσης θετική αξιολόγηση θα λαμβάνουν και τα ξενοδοχεία ή ξενώνες που διαθέτουν προσαρμοσμένες σε χρήστες smartphone ιστοσελίδες και διευκολύνουν τους πελάτες να διαχειρίζονται online τις κρατήσεις τους. Αυτές οι καινοτομίες δεν θα είναι υποχρεωτικές, θα προσδίδουν ωστόσο επιπλέον πόντους.

Στην «Hotelstars Union», εκτός από τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σουηδία, την Τσεχία, την Ελβετία και την Ολλανδία –που αποτελούν ιδρυτικά μέλη- συγκαταλέγονται επίσης η Ελλάδα, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Μάλτα και η Σλοβενία, το Βέλγιο, η Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάιν και η Δανία. Η Γαλλία και η Ιταλία η Ιρλανδία και η Πολωνία διαθέτουν στα ξενοδοχεία τους παρατηρητή, όπως και τα νέα μέλη της ένωσης (Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία και Σλοβακία) ενώ η Ισπανία δεν είναι μέλος.

Πηγή: Deutsche Welle, Hotelstars Union, ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!