PSD 2: Ερωτηματολόγιο της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών για τις ηλεκτρονικές πληρωμές

Ο GR.EC.A. ενημερώνει τα μέλη της ότι στις 14/9/2019 ενεργοποιείται πανευρωπαϊκά η οδηγία για της ηλεκτρονικές υπηρεσίες πληρωμών γνωστή ως PSD 2 (Payment Service Directive).

Πρόκειται για μια οδηγία της ΕΕ η οποία θεσπίστηκε με σκοπό την καταπολέμηση των συναλλαγών απάτης (Fraud) καθώς και την διακίνηση του μαύρου χρήματος και θα φέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται συναλλαγές με κάρτες μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων των τραπεζικών ιδρυμάτων και των πιστοποιημένων ιδρυμάτων πληρωμών.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της αγοράς για την υποδοχή των αλλαγών που θα έρθουν με αυτή την οδηγία, ο GR.EC.A. παρέχει τη βοήθεια του στην Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (European Banking Authority - EBA), ώστε να καταρτίσει ένα ορθολογικό πλάνο υλοποίησης των αλλαγών που θα έρθουν.

Το εν λόγω πλάνο ενεργειών θα κληθούν να ακολουθήσουν οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών υπό την εποπτεία των εθνικών εποπτικών αρχών και της EBA καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Για να βοηθήσετε στη δημιουργία ενός εφαρμόσιμου και ρεαλιστικού πλάνου θα θέλαμε να απαντήσετε το online survey που έχει δημιουργηθεί.


Οι απαντήσεις που θα δοθούν είναι σημαντικές για την αγορά και θα βοηθήσουν πολύ στην ομαλότερη προσαρμογή στη νέα αυτή οδηγία.



Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!