Νέα πρότυπα ποιότητας στον Τουρισμό Υγείας ως τον Δεκέμβριο

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τον τουρισμό υγείας, ενόψει νέας γενιάς προτύπων ποιότητας που αναμένονται διεθνώς ως το τέλος του έτους, σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή, ξεκινά σειρά συναντήσεων με στελέχη της ΕΛΙΤΟΥΡ στη διάρκεια του φθινοπώρου, με σκοπό την κατάρτιση του νέου ρυθμιστικού πλαισίου που θα καλύπτει τα υπάρχοντα κενά και θα ενσωματώνει τις διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας.

Οι κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, συντονίζονται πλήρως με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για τον θεματικό τουρισμό και την ενίσχυση του τουρισμού υγείας στη χώρα μας (σχετικό ρεπορτάζ Healthmag, εδώ).

Με δεδομένα τα παραπάνω, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΤΟΥΡ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στις μεγάλες προοπτικές για να αναπτυχθεί στη χώρα μας ο συγκεκριμένος τομέας, αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης μέσω οργανωμένης, συστηματικής και συντονισμένης προσπάθειας.

Όπως δήλωσε στο Healthmag ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ως τον ερχόμενο Δεκέμβριο αναμένονται και νέα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης για τον ιατρικό τουρισμό. Ο διάλογος που ξεκίνησε χθες με την ΕΛΙΤΟΥΡ θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, προκειμένου να καταρτιστεί το νέο πλαίσιο που θα καταλήξει σε νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των θεμάτων του τουρισμού υγείας στο πλαίσιο των διεθνών προδιαγραφών. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι ευτυχώς, οι πιστοποιήσεις των μονάδων ήδη υπάρχουν οπότε το νέο νομικό πλαίσιο θα αφορά την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία clusters, τη σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και την κάλυψη των κενών που έχουν διαπιστωθεί μέχρι στιγμής.

Στη διάρκεια της συνάντησης με το Δ.Σ. της ΕΛΙΤΟΥΡ, ο υπουργός υπογράμμισε πως ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί έναν από τους ισχυρούς πυλώνες του νέου επαναπροσανατολισμένου μοντέλου ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και συμπόρευσης όλων των φορέων που σχετίζονται με τον κλάδο.

Επεσήμανε ακόμη, ότι ο Τουρισμός Ευεξίας, καθώς και ο Ιαματικός-Ιατρικός Τουρισμός είναι σύνθετα προϊόντα που στηρίζονται στη δημιουργία εμπιστοσύνης μέσω της πιστοποίησης των υπηρεσιών αλλά και στις εξαιρετικής κλιματικές συνθήκες που η χώρα μας προσφέρει.

Κορυφαία προτεραιότητα στο νέο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό χαρακτήρισε την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας ο υφυπουργός Μ. Κόνσολας, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει σχέδιο που περιλαμβάνει την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού Υγείας, σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί, τη διαμόρφωση αναπτυξιακών κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού Υγείας και τη δημιουργία Cluster συνεργατικών σχηματισμών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία, αλλά και με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση συμφώνησαν στο ότι ο ιατρικός τουρισμός σε όλο το εύρος του θα αποδώσει υπεραξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, θα ενισχύσει συνολικά τον κλάδο και την εθνική οικονομία και θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη στη χώρα.

healthmag.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!