ΕΒΟΛ: Επιχειρεί είσοδο στις ΑΠΕ με φιλόδοξη επένδυση ως €100 εκατ.

Την απόφαση του να εισέλθει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με μία μεγάλη και φιλόδοξη επένδυση που θα ξεκινήσει απ’ τα 20 εκατ. ευρώ και μπορεί να φθάσει ως και τα 100 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας ανακοίνωσε σήμερα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου – ΕΒΟΛ. Το σχέδιο αφορά την κατασκευή φωτοβολταϊκού και αιολικού πάρκου στο Νομό Μαγνησίας

Στο project, σύμφωνα με το Συνεταιρισμό, θα συμμετέχουν σε πρώτη φάση 500 αγρότες – μέλη με ένα ποσό της τάξεως των 3.000 ευρώ έκαστος, ήτοι συνολικό ποσό 1,5 εκατ. ευρώ. Άλλα 5 εκατ. ευρώ θα βάλει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ενώ το υπόλοιπο ποσό απ’ τα 20 εκατ. ευρώ της πρώτης φάσης της επένδυσης θα καλυφθεί με δανεισμό.

«Θεωρούμε με την επένδυση αυτή οι Αγρότες μας θα έχουν ένα σημαντικό συμπληρωματικό εισόδημα, το οποίο θα τους επιτρέψει να ανασάνουν οικονομικά, να μείνουν στο χωριό τους, να καλλιεργήσουν, να παράγουν και να ζήσουν τις οικογένειες τους», σημειώνει ο Συνεταιρισμός.

Τονίζει δε πως βάσει της μελέτης που έχει συνταχθεί, προβλέπεται οι Αγρότες μετά τον τρίτο χρόνο να έχουν από την επένδυση αυτή ένα εισόδημα της τάξης των 4.000 ευρώ το χρόνο το οποίο και θα φτάσει μετά από έξι χρόνια στις 7.000 ευρώ ετησίως.

«Πλέον όμως της οικονομικής απολαβής που θα έχουν οι Αγρότες, εκείνο που πιστεύουμε είναι ότι θα μπορέσουν να βοηθηθούν για την επίτευξη του μακροχρόνιου στόχου που υπάρχει, δηλαδή την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών», τονίζει ο Συνεταιρισμός.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου επενδυτικού σχεδίου θα ακολουθήσει και δεύτερο που θα αφορά άλλα 500 μέλη – αγρότες φθάνοντας συνολικά τους 1.000. Τελικός στόχος σε βάθος πενταετίας θα είναι η είσοδος ακόμα 1.000 αγροτών ώστε συνολικά 2.000 αγρότες – μέλη του Συνεταιρισμού να συμμετέχουν στο φιλόδοξο project.

«Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου δεν πιστεύει ότι όλο αυτό το εγχείρημα είναι εύκολος στόχος, έχει επίγνωση των δυσκολιών καθώς και των διαδικαστικών και τεχνικών προβλημάτων που θα υπάρξουν. Θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και θεωρεί ότι με τη βοήθεια της πολιτείας, της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα βοηθηθούν οι επενδύσεις και σε συνδυασμό με τη βοήθεια προς τον Αγροτικό κόσμο, ο σχεδιασμός αυτός πιστεύουμε θα έχει αίσιο αποτέλεσμα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ήδη ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου ξεκίνησε τη διαδικασία δημιουργίας δύο αυτόνομων ενεργειακών κοινοτήτων οι οποίες βάσει των πλεονεκτημάτων του σχετικού νόμου 4513/2018 θα προχωρήσουν στην υλοποίηση όλου του επενδυτικού εγχειρήματος της πρώτης φάσης.

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Νικήτας Πρίντζος άμεσα θα ξεκινήσει την ενημέρωση επί της επένδυσης αυτής αρχή γενομένης από τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη αλλά και με όλους τους θεσμικούς φορείς του Νομού από τους οποίους θα ζητήσει τη βοήθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου.

newmoney.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!