Εξαγορά του Titania από Βρετανικό Όμιλο για πάνω από 50 εκατ. ευρώ

Η L+R Hotels, μέλος του βρετανικού Ομίλου ανάπτυξης ακινήτων «LONDON+REGIONAL PROPERTIES», ανακοίνωσε επίσημα μέσω LinkedIn την εξαγορά του ξενοδοχείου Titania, δυναμικότητας 385 δωμάτια και προδιαγραφών 4 αστέρων, που βρίσκεται επί της οδού Πανεπιστημίου 52 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Όπως είχε γίνει γνωστό, η L+R είχε δομήσει ένα συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο αξίας 300 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα, δραστηριοποιούμενη στους κλάδους των ξενοδοχειακών επενδύσεων από τη μία, καθώς και στα εμπορικά ακίνητα από την άλλη, επιχειρώντας να καλύψει έτσι όλο το φάσμα του Real Estate στη χώρα μας.

Πριν προχωρήσει και με τη «βούλα» στην εξαγορά του Titania, η βρετανική εταιρεία είχε πραγματοποιήσει ακόμα μία τεράστια επένδυση στη χώρα, καθώς είχε αποκτήσει το Amathus Hotel στη Ρόδο, εν έτει 2017. Εκείνη η επένδυση στο Amathus είχε κοστολογηθεί στα 30 εκατ. ευρώ. Τη στιγμή που οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι για το «μπάσιμο» στο Titania θα δαπανηθεί ένα ποσό που θα ξεπερνάει τα 50 εκατ. ευρώ.

Είναι προφανές ότι η L+R, διακρίνοντας του θετικούς μακροοικονομικούς δείκτες που υπάρχουν για την Ελλάδα, επιδιώκει να «τρέξει» μεγάλες επενδύσεις στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού και του Real Estate, τώρα που και οι τιμές και οι μελλοντικές οικονομικές συγκυρίες κρίνονται ευνοϊκές. Απόδειξη αυτού, είναι πως αυτή τη στιγμή οι Βρετανοί διατηρούν ένα πολύ δυνατό χαρτοφυλάκιο στον ελληνικό τουρισμό και το εγχώριο hospitality, με μία δυναμικότητα ελέγχου άνω των 800 κλινών.

Σημειώνεται, ότι η L+R (η οποία ιδρύθηκε το 1987) διαχειρίζεται ενεργητικό αξίας πάνω από 9 δισ. στερλινών και σε επίπεδο δωματίων, ανά τον κόσμο, ελέγχει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 17.000 στον αριθμό. Η παρουσία της εκτείνεται τόσο σε χώρες της Ευρώπης (βλ. Λονδίνο, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Κανάρια Νησιά, Μονακό), όσο φυσικά και στις ΗΠΑ (βλ. Λος Άντζελες, Λας Βέγκας, Μαϊάμι) και τα Νησιά Κέιμαν, την Καραϊβική, τον Παναμά. Τα brand που διατηρεί είναι τα εξής:

- Iconic Luxury Hotels
- Atlas Hotels
- City Hotels
- Destination (Country/Beach/Resort) Hotels

Επισημαίνεται, ότι εκτός από εξαγορές και διαχείριση πολυτελών καταλυμάτων, η L+R αναλαμβάνει εξίσου και το developing μεγάλων ξενοδοχειακών project.

Χρήστος Δημόπουλος
bizness.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!