Νέοι ταχυφορτιστές στα πρατήρια του ομίλου Motor Oil

Τα πρατήρια του Ομίλου Motor Oil σε συνεργασία με την NRG εισάγουν τους πιο προηγμένους φορτιστές στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα τα πρατήρια έχουν τοποθετήσει τους φορτιστές ABB Terra 54 High Voltage, τάσης μέχρι 900 Volt, που είναι ικανοί να φορτίσουν ένα αυτοκίνητο στο 80% της δυναμικότητάς του μέσα σε μόνο 20 λεπτά.

Οι φορτιστές είναι εγκατεστημένοι σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων και καλύπτουν σημαντικό μέρος του οδικού δικτύου στην Ελλάδα. Αναλυτικά βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία:
  • AVIN – ΣΕΑ Ευηνοχωρίου και στα 2 ρεύματα
  • ΣΕΑ Επισκοπικού και στα 2 ρεύματα
  • Shell – ΣΕΑ Αταλάντης και στα 2 ρεύματα
  • ΣΕΑ Σοφάδες και στα 2 ρεύματα
  • ΣΕΑ Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και στα 2 ρεύματα
  • ΣΕΑ Φιλιππιάδας και στα 2 ρεύματα

Έτσι, καλύπτεται επαρκώς το οδικό δίκτυο στην ΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης και στην Ιονία Οδό.

Οι ταχυφορτιστές Terra 54 High Voltage της ΑΒΒ είναι οι πιο προηγμένοι και γρήγοροι φορτιστές σε όλη την Ευρώπη, κατάλληλοι για ταχεία φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ισχύ έως και 50 kW και διαθέτουν εκδόσεις για όλα τα διεθνώς πιστοποιημένα πρωτόκολλα φόρτισης που είναι διαθέσιμα σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Συγκεκριμένα υποστηρίζουν δυνατότητα φόρτισης με συνεχή τάση DC (πρωτόκολλα CCS και CHAdeMO) και φόρτιση με εναλλασσόμενη τάση AC (type 2).

Οι φορτιστές διαθέτουν οθόνη αφής για τον εύκολο χειρισμό της λειτουργίας του φορτιστή από τον τελικό χρήστη, με προσαρμόσιμη φωτεινότητα ανάλογα με την ηλιοφάνεια καθώς και ελληνικό και αγγλικό menu. Έχουν επίσης γραφική απεικόνιση της κατάστασης και της πορείας φόρτισης ενώ η διαχείριση του φορτιστή γίνεται από τον τελικό πελάτη μέσω χρήσης RFID ή κωδικού PIN. Επιπλέον, διαθέτουν νέους υποδοχείς σύνδεσης για ευκολότερο χειρισμό καθώς και δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης και αποκατάστασης δυσλειτουργιών σε ποσοστό 65%.

Παράλληλα, συμμορφώνονται με όλα τα σχετικά διεθνή πρότυπα, συμπεριλαμβανομένου του προτύπου EMC Class B, που απαιτείται για την ασφαλή λειτουργία σε πρατήρια καυσίμων.

Οι φορτιστές σε όλα τα πρατήρια είναι Powered by NRG, δηλαδή τροφοδοτούνται με ρεύμα από την εταιρεία του Ομίλου NRG. Η παρεχόμενη μάλιστα ενέργεια στους σταθμούς φόρτισης προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, οι οποίες έχουν μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα.

Ο Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της NRG δήλωσε σχετικά «Η ηλεκτροκίνηση έρχεται γρηγορότερα από όσο νομίζουμε και είμαστε πολύ περήφανοι που η NRG πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα. Τα πρατήρια του Ομίλου Motor Oil για ακόμα μία φορά καινοτομούν φέρνοντας στην Ελλάδα τους πιο προηγμένους φορτιστές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μέσα στα επόμενα χρόνια στόχος μας είναι να καλύψουμε πλήρως το οδικό δίκτυο στην Ελλάδα έχοντας πάνω από 50 φορτιστές στα πρατήρια του Ομίλου μας».

startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!