Κινήσεις ανάπτυξης από την ΕΖΑ

Σε κινήσεις ανάπτυξης προχωρά η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, πιστή στο στόχο που έχει θέσει για διπλασιασμό των μεγεθών της μέσα στην επόμενη πενταετία. Η εταιρεία θέλει να διπλασιάσει τις πωλήσεις και τα μερίδιά της καθώς και τις εξαγωγές της, που σήμερα αντιστοιχούν σε 10% του κύκλου εργασιών της και προχωρά σε συγκεκριμένες δράσεις για να το επιτύχει.

Αναλυτικότερα, τον Μάιο, η εταιρεία συνήψε σύμβαση πώλησης των προϊόντων της με τον όμιλο Goody’ s – Everest Group και η σχετική συμφωνία αναμένεται να της δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση σε 550 τελικά σημεία πώλησης.

Επίσης, τον Μάιο, η Εζα προχώρησε και σε σύμβαση προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού αναφορικά με την αγορά νέας γραμμής συσκευασίας φιάλης. Πρόκειται για επένδυση της οποίας η συνολική αξία ανέρχεται σε 7,5 εκατ. ευρώ, με τη νέα γραμμή να αναμένεται να είναι έτοιμη για λειτουργία στις αρχές της χρήσης 2020.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο νέο επενδυτικό πλάνο που έχει δρομολογήσει η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης και το οποίο υπολογίζεται πως θα αγγίξει τα 20-25 εκατ. ευρώ μέχρι το 2023, με τα 10 εκατ. ευρώ εξ αυτών να αφορούν το 2019. Οι επενδύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στα 18,5 εκατ. ευρώ που επένδυσε η επιχείρηση στην προηγούμενη πενταετία και έχουν οδηγήσει στη σημαντική ανάπτυξή της και τις θετικές οικονομικές της επιδόσεις.

Συγκεκριμένα, το 2018, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, που το μερίδιο της την καλοκαιρινή περίοδο άγγιξε το 10%, κατέγραψε τζίρο ύψους 36 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 20% σε σχέση με το 2017. Τα λειτουργικά κέρδη της (EBITDA) ανήλθαν σε 3,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 245% σε σχέση με το 1,1 εκατ. ευρώ του 2017, ενώ τα κέρδη προ φόρων άγγιξαν τα 730 χιλιάδες ευρώ.

Η εταιρεία «χτίζει» πάνω σε αυτή την ανοδική τάση, ενώ προκειμένου να υποστηρίξει τους φιλόδοξους αναπτυξιακούς της στόχους, σχεδιάζει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, στην οποία έχουν δεσμευτεί να συμμετάσχουν οι υπάρχοντες μέτοχοί της.

Ακόμη, κεντρικό ρόλο στο πλάνο της ενίσχυσης των μεγεθών της εταιρείας διαδραματίζει και η ενίσχυση των εξαγωγών, με βασικό στόχο την ακόμη πιο δυναμική παρουσία στις αγορές της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου, με προϊόντα τόσο στην κατηγορία της μπίρας όσο και των soft drinks.

businessnews.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!