Αναθεωρήθηκε η Άδεια Δόμησης για πολυτελές ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη

Με ανάρτηση που έγινε στη Διαύγεια, στις 3 Ιουλίου, αναθεωρήθηκε η Οικοδομική Άδεια για ακίνητο που προορίζεται για πολυτελές ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη (με Α΄ Αναθεώρηση με α.π. 7981/28.02.2013 και Β΄ Αναθεώρηση με α.π. 19421/28.06.2016) σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4030/2011 (ΦΕΚ Α΄ 249/25.11.2011) «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόµησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις» και ειδικότερα το άρθρο 6 «Ισχύς, αναθεώρηση και ενημέρωση».

Συγκεκριμένα, οι όροι που μεταβλήθηκαν έχουν ως εξής:

- Αλλαγή χρήσης κτιρίου κατοικιών - καταστημάτων σε ξενοδοχείο 4* δυναμικότητας 302 κλινών επί της οδού Βασ. Ηρακλείου 45, του Δήμου Θεσσαλονίκης, χωρίς αύξηση Συντελεστή Δόμησης και όγκου
- Αλλαγή ιδιοκτησίας σε ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε. και
- Αλλαγή των επιβλεπόντων μηχανικών στους: 1) Γενική επίβλεψη και επίβλεψη στατικών Βασίλειος Χριστοδούλου και Βάγια Χαριζοπουλου αρχιτέκτονες μηχανικοί 2) Επίβλεψη Η/Μ (ύδρ., αποχ., κλιμ., ισχ., παθ. και ενεργ. πυρ., καύσιμο αέριο, υποστ., ανελκ.) Κολοβός Σπυρίδων μηχανολόγος μηχανικός.

Στο σύνολό της, η αμοιβή των αρχιτεκτόνων για τις εργασίες θα ανέλθει στο ποσό των 67.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου, η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε., αποτελεί μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στα περιβαλλοντικά έργα και μέσω πλειστηριασμού που είχε διενεργηθεί, είχε αποκτήσει το συγκεκριμένο κτίριο επί της Βασ. Ηρακλείου έναντι του ποσού των 6,6 εκατ. ευρώ. Σε μία διαδικασία, που είχε ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε έρευνα αγοράς για να διαπιστωθεί τι είδους επένδυση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην εν λόγω περιοχή της συμπρωτεύουσας και φάνηκε, ότι υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας. Θυμίζουμε ότι στο ίδιο οικόπεδο, πίσω από το μέγαρο του ΟΤΕ και τη μονή Αγίας Θεοδώρας, βρισκόταν παλιά το εργοστάσιο της εμβληματικής σοκολατοποιίας Φλόκα.

bizness.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!