Αλλάζουν σήμερα οι χρεώσεις των ATM - Δείτε τι ισχύει για κάθε τράπεζα

Ο νέος κανονισμός λοιπόν για τις χρεώσεις από τα ATM, προβλέπει την εξομοίωση των προμηθειών τόσο στο εξωτερικό μίας χώρας όσο και στο εσωτερικό.

Επομένως, από σήμερα, Δευτέρα το ΑΤΜ δεν θα αναγνωρίζει την "εντοπιότητα" της χρεωστικής ή της πιστωτικής κάρτας με αποτέλεσμα, ο Έλληνας πελάτης της τράπεζας να πληρώνει τις ίδιες προμήθειες με κάποιον τουρίστα. Οι νέες χρεώσεις θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου στην πλειονότητα των τραπεζών, ενώ στην Τράπεζα Πειραιώς θα ξεκινήσουν από τις 22 Ιουλίου.

Συνεπώς: 

1. Αν είστε χρήστης χρεωστικής Ελληνικής κάρτας και κάνετε ανάληψη μετρητών από άλλη τράπεζα και όχι τη δική σας.

2. Αν είστε χρήστης κάρτας αλλοδαπής και κάνετε ανάληψη από ΑΤΜ στην Ελλάδα,να ξέρετε ότι πλέον θα επιβαρύνεστε! Από τη σύγκριση των στοιχείων, η Εθνική τράπεζα εμφανίζεται να έχει τις μικρότερες χρεώσεις.

Αναλυτικές χρεώσεις ανά τράπεζα

Alpha Bank

Αναλήψεις σε ATM άλλων τραπεζών σε Ελλάδα και Ευρωζώνη έως 150 ευρώ: 1,50 ευρώ, από 160 έως 250 ευρώ: 1,60 ευρώ, άνω των 250 ευρώ: 1,65 ευρώ. Αναλήψεις σε ATM εκτός Ευρωζώνης 1% επί του ποσού της ανάληψης με ελάχιστο τα 4,40 ευρώ ανά συναλλαγή

Eurobank

Αναλήψεις σε ATM άλλων τραπεζών σε Ελλάδα και Ευρωζώνη 1,60 ευρώ ανεξαρτήτως ποσού, αναλήψεις σε ATM εκτός Ευρωζώνης 1,05% επί του ποσού της ανάληψης.

Εθνική Τράπεζα

Αναλήψεις σε ATM άλλων τραπεζών σε Ελλάδα και Ευρωζώνη έως 150 ευρώ: 1,30 ευρώ, από 160 έως 250 ευρώ: 1,40 ευρώ, άνω των 250 ευρώ: 1,60 ευρώ, αναλήψεις σε ATM εκτός Ευρωζώνης 1% επί του ποσού της ανάληψης με ελάχιστο τα 3 ευρώ και μέγιστο τα 5 ευρώ ανά συναλλαγή

Τράπεζα Πειραιώς

Αναλήψεις σε ATM άλλων τραπεζών σε Ελλάδα και Ευρωζώνη έως 250 ευρώ: 1,40 ευρώ, άνω των 250 ευρώ: 2,20 ευρώ, αναλήψεις σε ATM εκτός Ευρωζώνης έξοδα 4 ευρώ ανά συναλλαγή πλέον 2% επί του ποσού της ανάληψης με ελάχιστο το 1 ευρώ και μέγιστο τα 30 ευρώ ανά συναλλαγή.

emea.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!