Σε $1,4 δισ. το όφελος της ελληνικής οικονομίας από το Airbnb

Σε $1,4 δισ υπολογίζεται το όφελος της ελληνικής οικονομίας από το Airbnb, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας και ανάλυσης εσωτερικών δεδομένων που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, οι ιδιοκτήτες και η κοινότητα φιλοξενούμενων δημιούργησαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμώμενο άμεσο οικονομικό όφελος σε 30 χώρες μόνο το 2018, ενώ η οικονομία της Ελλάδας ενισχύθηκε κατά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε αντίθεση με άλλα επιχειρηματικά μοντέλα που διοχετεύουν τα χρήματα που παράγουν σε δραστηριότητες έξω από τις τοπικές κοινότητες, η δραστηριότητα της Airbnb ωφελεί άμεσα την τοπική κοινωνία των ιδιοκτητών.

Από την ίδρυση της Airbnb, οι ιδιοκτήτες έχουν κερδίσει πάνω από 65 δισεκατομμύρια δολάρια που πολλοί από αυτούς τα αξιοποιούν για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να υλοποιήσουν επιθυμίες τους. Οι μικρές επιχειρήσεις - πολλές από τις οποίες βρίσκονται εκτός των παραδοσιακών τουριστικών προορισμών - επωφελούνται επίσης από τους επισκέπτες της Airbnb, πολλοί από τους οποίους ξοδεύουν τα χρήματα που εξοικονομούν σε δαπάνη για καταλύματα, σε τοπικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα της Airbnb, σε πάνω από 228.000 απαντήσεις από τους ιδιοκτήτες και την κοινότητα φιλοξενούμενων σε όλο τον κόσμο:
  • Το 84% των ιδιοκτητών Airbnb λέει ότι προτείνει στους φιλοξενούμενους εστιατόρια και καφέ.
  • Το 69% των ιδιοκτητών Airbnb λέει ότι προτείνει στους φιλοξενούμενους πολιτιστικές δραστηριότητες όπως επισκέψεις σε μουσεία, φεστιβάλ και ιστορικά μέρη.
  • Το 51% των ιδιοκτητών Airbnb λέει ότι η φιλοξενία τους έχει βοηθήσει να μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα των σπιτιών τους.
  • Κατά μέσο όρο, οι φιλοξενούμενοι λένε ότι το 42% των δαπανών τους γίνονται στη γειτονιά στην οποία κατοικούν.
  • Το 50% των φιλοξενούμενων λέει ότι ξοδεύει τα χρήματα που έχει εξοικονομήσει από τη διαμονή σε Airbnb στις πόλεις και γειτονιές που επισκέφθηκε.
  • Το 70% των φιλοξενούμενων λέει το ότι θέλει να ανακαλύψει μια συγκεκριμένη γειτονιά, έχει σημασία στην απόφασή του να χρησιμοποιήσει Airbnb.
  • Το 86% των φιλοξενούμενων λέει το ότι η τοποθεσία διαμονής είναι πιο βολική από τα ξενοδοχεία και μετράει στην απόφασή να χρησιμοποιήσει Airbnb.
  • Οι φιλοξενούμενοι λένε ότι η Airbnb επηρέασε τη διάρκεια διαμονής τους, καθώς επιμήκυναν κατά μέσο όρο κατά 4.3 μέρες το ταξίδι τους.

Εκτιμώμενο άμεσο οικονομικό όφελος της Airbnb το 2018 (30 χώρες)

Η εκτίμηση βασίζεται στο εισόδημα των ιδιοκτητών και στην εκτιμώμενη δαπάνη των φιλοξενούμενων (σε δολάρια) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού:

ΗΠΑ: 33.8 δισεκατομμύρια
Γαλλία: 10.8 δισεκατομμύρια
Ισπανία: 6.9 δισεκατομμύρια
Ιταλία: 6.4 δισεκατομμύρια
Ηνωμένο Βασίλειο: 5.6 δισεκατομμύρια
Αυστραλία: 4.4 δισεκατομμύρια
Καναδάς: 4.3 δισεκατομμύρια
Ιαπωνία: 3.5 δισεκατομμύρια
Μεξικό: 2.7 δισεκατομμύρια
Πορτογαλία: 2.3 δισεκατομμύρια
Γερμανία: 2.3 δισεκατομμύρια
Κίνα: 2.3 δισεκατομμύρια
Βραζιλία: 2.1 δισεκατομμύρια
Ελλάδα: 1.4 δισεκατομμύρια
Ολλανδία: 1.3 δισεκατομμύρια
Κορέα: 1.2 δισεκατομμύρια
Ταϊλάνδη: 1.1 δισεκατομμύρια
Νέα Ζηλανδία: 912 εκατομμύρια
Κροατία: 910 εκατομμύρια
Ιρλανδία: 832 εκατομμύρια
Μαλαισία: 734 εκατομμύρια
Νότια Αφρική: 685 εκατομμύρια
Αργεντινή: 664 εκατομμύρια
Δανία: 654 εκατομμύρια
Ελβετία: 651 εκατομμύρια
Αυστρία: 625 εκατομμύρια
Ινδονησία: 593 εκατομμύρια
Φιλιππίνες: 586 εκατομμύρια
Κολομβία: 560 εκατομμύρια
Τσεχία: 555 εκατομμύρια

ered.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!