Ευρεία η συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στο «SelectUSA 2019»

Την ικανοποίησή του για τη μεγάλη και ευρεία συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στο επενδυτικό γεγονός «SelectUSA 2019» εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, σημειώνοντας ότι «η επένδυση στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί σπουδαία στρατηγική ανάπτυξης για οποιαδήποτε ελληνική εταιρεία», σε μία στιγμή, μάλιστα, που «η ελληνική οικονομία ανακάμπτει».

«Η Ελλάδα είχε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές αντιπροσωπείες σε σχέση με το μέγεθός της, καθώς και τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία της από κάθε άλλη χρονιά και είμαι υπερήφανος που τις συνόδεψα στις ΗΠΑ μαζί με τον υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη για να βρουν ευκαιρίες και να συμβάλουν στην οικονομική σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης, αναφερόμενος στη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στην κορυφαία επενδυτική διοργάνωση «SelectUSA 2019», που έλαβε χώρα από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου 2019 στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο κ. Πάιατ «ηγήθηκε ομάδας 28 εκπροσώπων από 15 ελληνικές εταιρείες από διαφορετικούς τομείς, όπως η βιοτεχνολογία, η προηγμένη παραγωγή, η γεωργία, η ψηφιακή τεχνολογία και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες στη Σύνοδο Κορυφής για τις επενδύσεις SelectUSA 2019» και ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το «τόσο μεγάλο ενδιαφέρον».

Το «SelectUSA» είναι το γεγονός «για την προώθηση υψηλού επίπεδου επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και συνδέει διεθνείς εταιρείες με αμερικανικούς οργανισμούς οικονομικής ανάπτυξης για τη διερεύνηση ευκαιριών επιχειρηματικών επενδύσεων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι συνολικές επενδύσεις από την Ελλάδα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έφθασαν το 1 δισ. δολάρια στο τέλος του 2017, με άμεση υποστήριξη 2.700 αμερικανικών θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα κατατάσσεται, επίσης, ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2017.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που συμμετείχαν νεοσύστατες επιχειρήσεις στην ελληνική αντιπροσωπεία -συνολικά τέσσερις- συμπεριλαμβανομένης και μίας που συμμετείχε στη φετινή ελληνική αντιπροσωπεία στο φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας SxSW στο Ώστιν, με την υποστήριξη της αμερικανικής πρεσβείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!