Lidl Eλλάς: Νέα καταστήματα και αύξηση του budget για επενδύσεις

Στην ανάπτυξη του δικτύου της επενδύει η Lidl Ελλάς, ακολουθώντας πιστά το πλάνο της που προβλέπει την δημιουργία ενός δικτύου 300 σημείων μέσα στα επόμενα χρόνια. Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος Διοίκησης της εταιρείας, Ιάκωβος Ανδρεανίδης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την συνεργασία της αλυσίδας με την Εθνική Λυρική Σκηνή, η Lidl Hellas έχει δρομολογήσει την δημιουργία μέσα στην τρέχουσα οικονομική χρήση έξι νέων σημείων κυρίως στην Αθήνα και τη νησιωτική Ελλάδα αλλά και ένα στα Ιωάννινα, το οποίο θα είναι τρίτο στην περιοχή. Μάλιστα, ένα από αυτά τα νέα σημεία θα είναι και το καινούριο flagship κατάστημα της αλυσίδας, το οποίο θα λειτουργήσει σαν πρότυπο για τη μετατροπή και των υπόλοιπων σημείων. Το συγκεκριμένο κατάστημα αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του προς τα τέλη του 2019 και θα είναι περίπου 1400 τ.μ. σε έκταση.

Για την τρέχουσα οικονομική χρήση, η Lidl Hellas υλοποιεί επενδυτικό πλάνο ύψους 120 εκατ. ευρώ ενώ για την επόμενη χρονιά (χρήση 2020) το budget αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά και να αγγίξει τα 160 εκατ. ευρώ Αναλυτικότερα ο σχεδιασμός της Lidl Hellas για την επόμενη χρονιά προβλέπει την δημιουργία ακόμη 8 με 10 νέων καταστημάτων αλλά και ενός ακόμη κέντρου logistics στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας

Η Lidl είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παίκτης στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, με μερίδιο που ξεπερνά το 15%.

Διαθέτει αυτή την στιγμή 223 καταστήματα στην χώρα μας, απασχολεί περίπου 55000 εργαζόμενους και προσφέρει πάνω από 2300 κωδικούς.

Σύμφωνα με όσα ανάφερε χθες ο Ιάκωβος Ανδρεανίδης, η πορεία της αλυσίδας κινείται πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς καθώς στην ετήσια χρήση που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, οι πωλήσεις κινήθηκαν με άνοδο του 4,3% ενώ θετικά ξεκίνησε και η φετινή χρήση.

businessnews.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!