Στην Jordan International περνάει η Hellenic Steel-Θα λειτουργήσει με 400 εργαζόμενους

Το πράσινο φως για την επαναλειτουργία της Hellenic Steel έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Η υπαγωγή της βιομηχανίας στα άρθρα 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα σηματοδοτεί την είσοδο ως στρατηγικού επενδυτή της αμερικανικών συμφερόντων Jordan International η οποία πρόκειται να εφαρμόσει ένα επενδυτικό πλάνο 100 εκατ. ευρώ.

Σε πρώτη φάση, στο στάδιο της εκκαθάρισης, η Hellenic Steel θα λειτουργήσει με 400 εργαζόμενους, με την οικονομική στήριξη του νέου επενδυτή. Η αρχική της παραγωγή θα φτάσει τους 350.000 τόνους χάλυβα, αξιοποιώντας το 50% της παραγωγικής δυναμικότητας της βιομηχανίας.

Η Jordan International μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Hellenic Steel αγοράζοντας περίπου τη μισή ετήσια παραγωγή της. Η εταιρεία, συμφερόντων των αδερφών Μιλικόφσκι, δραστηριοποιείται στη βιομηχανία της χαλυβουργίας και είναι από τους μεγαλύτερους traders χάλυβα στην Ανατολική Ακτή, με πάνω από 1 εκατ. τόνους ετησίως.

Η εταιρεία πτώχευσε έχοντας ένα ενεργητικό της τάξεως των 17 εκατ. ευρώ, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η μητρική της ILVA που εδρεύει στην Ιταλία.

Στη μεγάλη καθυστέρηση ως προς την έκδοση της δικαστικής απόφασης σχετικά με την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς εκκαθάρισης είχε μάλιστα αναφερθεί με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας, Στέργιο Πιτσιόρλα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ). Σημειώνεται ότι κ. Πιτσιόρλας μεσολάβησε προς την ιταλική κυβέρνηση προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια, καθώς η ILVA, έχει περάσει στο ιταλικό δημόσιο.

Πηγή: euro2day.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!