Εθνική Πανγαία-Dimand: Νέο ξενοδοχειακό project 50 εκατ. ευρώ στα Χανιά

Το νέο τους μεγάλο project ετοιμάζουν Εθνική Πανγαία και Dimand, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους. Μετά τη σύμπραξή τους για το Moxy Patras Marina και την επικείμενη συμπόρευσή τους και για το πρώτο Moxy στην Αθήνα, στην οδό Σταδίου 2 (Ομόνοια), οι δύο εταιρείες είναι έτοιμες για μία ακόμη μεγάλη τουριστική επένδυση στα Χανιά, στο χώρο της ΑΒΕΑ στη Νέα Χώρα, λίγο έξω από το κέντρο της πόλης της Κρήτης.

Το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος και παραθεριστικών κατοικιών. Η Εθνική Πανγαία εξαγόρασε, την προηγούμενη εβδομάδα, το 40% των μετοχών της εταιρείας «ALPHA Επενδυτικής Περιουσίας Χανίων Ανώνυμη Εταιρεία» («ΑΕΠ Χανίων Α.Ε.»), στην οποία ανήκουν δύο οικόπεδα συνολικής έκτασης 11,4 στρεμμάτων στα Χανιά, έναντι 3.470.000 ευρώ. Το υπόλοιπο 60% της εταιρείας, που ειρήσθω εν παρόδω ήταν μέλος του τραπεζικού ομίλου Alpha, ανήκει στην κοινοπραξία της Dimand με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Moxy Patras Marina, η Dimand θα κληθεί να συντάξει το develop plan για το έργο ενώ στο άμεσο μέλλον, προέχει η εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών, προκειμένου να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.

Οι προδιαγραφές του έργου θα γίνουν γνωστές προσεχώς. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι στο σύνολό της η επένδυση μπορεί να φτάσει, συνολικά, τα 55 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό, στη συγκεκριμένη έκταση στα Χανιά να αναγερθεί το πρώτο Moxy της Κρήτης, καθότι είναι γνωστό πως αποτελεί πρόθεση της Dimand η είσοδος του εν λόγω hard brand της Marriot στην Μεγαλόνησο.

Υπενθυμίζεται πως η Dimand έχει βάλει στόχο να έχει πραγματοποιήσει σε εύρος τριετίας, συνολικές επενδύσεις και projects ύψους 150 εκατ. ευρώ στον κλάδο του hospitality. Σύμφωνα με τις μελέτες μάλιστα που έχει διενεργήσει η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, υπάρχει ένας κορεσμός στις ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων, καθώς συνάμα και έλλειμμα σε ποιοτικά καταλύματα 3 αστέρων. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους, για τους οποίους η Dimand έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στο brand name «Moxy». Τα ξενοδοχείο 3 αστέρων, επιπροσθέτως, έχει αποδειχθεί ότι συνιστούν ένα αμυντικό προϊόν, με χαμηλότερα λειτουργικά κόστη. Κι εν προκειμένω αυτό που κάνει τα Moxy Hotels να ξεχωρίζουν, είναι ότι παρότι καθίστανται κατ’ ουσίαν προδιαγραφών 3 αστέρων, οι παροχές τους αντιστοιχούν σε μονάδες 4 και άνω αστέρων.

bizness.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!