"Κλειστά χαρτιά" για την Costa Coffee

Εν αναμονή του πλάνου από τα κεντρικά της The Coca Cola Company που βρίσκονται στην Ατλάντα για την αγορά του καφέ μετά την εξαγορά της Costa Coffee, βρίσκεται η Coca Cola Hellas και η Coca Cola 3E.

Με τα στελέχη των δύο ελληνικών εταιρειών να δηλώνουν χθες κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του αποτυπώματος της εταιρείας στην ελληνική οικονομίας πως στόχος είναι να καλύπτει τις ανάγκες των καταναλωτών 24ωρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα ως total beverage εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό η Coca Cola 3E προγραμματίζει νέα επένδυση 25 εκατ. ευρώ στην παραγωγική μονάδα της στο Σχηματάρι. Με τον γενικό διευθυντή της κ. Γ. Παπαχρήστου, να παραπέμπει για περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με το νέο επενδυτικό σχεδιασμό στο τέλος του 2019. Ο ίδιος περιορίσθηκε να αναφέρει πως οι νέες επενδύσεις αφορούν σε νέα προϊοντική γραμμή που θα ενισχύσει τις εξαγωγές του εργοστασίου. Σήμερα οι εξαγωγές από την Ελλάδα αντιπροσωπεύουν το 6% του κύκλου εργασιών και κατευθύνονται σε 11 χώρες. Σχετικά με το κλείσιμο του εργοστασίου της Frigoglass στην Πάτρα, δήλωσε πως δεν θα επηρεάσει την εταιρεία.

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια της Coca Cola Hellas κ. Λ. Νεκταρίου, αναφέρθηκε στα λανσαρίσματα της τελευταίας 3τίας, που αφορούσαν συνολικά 30 προϊόντα, αλλά και στις μελλοντικές κατηγορίες όπου ο όμιλος αναμένεται να εισέλθει όπως αυτός του καφέ.

Για το αποτύπωμα της εταιρείας, που στις 8 Αυγούστου συμπληρώνει 50 χρόνια στην ελληνική αγορά, υπολογίζεται σε 76,5 δισ. ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ αθροιστικά στα πενήντα χρόνια της παρουσίας της στη χώρας (σε τιμές 2018) σύμφωνα με σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ.

Σύμφωνα με τη μελέτη η δραστηριότητα που αποτυπώνεται (στοιχεία 2018), για κάθε 1 ευρώ άμεσης προστιθέμενης αξίας δημιουργούνται 5 ευρώ στην ελληνική οικονομία από 7 ευρώ που δημιουργούνταν με βάση τον απολογισμό του 2016.

Επίσης στον κλάδο των αναψυκτικών δημιουργεί σχεδόν το 50% του κύκλου εργασιών (47,3%), ενώ αποτελούν παράλληλα και τον μεγαλύτερο εργοδότη, απασχολώντας σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους (43,7%).

Η συνολική επίδραση (άμεση, έμμεση και επαγόμενη) εκτιμάται σε €2 δισεκατομμύρια (1,1% του ΑΕΠ το 2018). Η συνεισφέρουν συνολικά στο 1,4% των φορολογικών εσόδων του κράτους. Η συνολική επίδραση στην απασχόληση από τη δραστηριότητά τους εκτιμάται σε 42,2 χιλιάδες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας έτσι στο 1,1% της απασχόλησης στη χώρα, ενώ για κάθε κάθε 1 άμεση θέση εργασίας, υποστηρίζει άλλες 12 θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία.

capital.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!