Επιχειρηματίες εν δράσει: Τρεις λόγοι για να βγείτε από την «comfort zone»

Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας επιχειρηματίας θα πρέπει να βγει από την επονομαζόμενη «ζώνη άνεσης» και άλλες στις οποίες να παραμείνει σε αυτήν. Όμως, το σημαντικότερο όλων είναι να αποδεχτεί ότι η «ζώνη άνεσης» αλλάζει! Ακολουθούν τρεις λόγοι με τους οποίους καθίσταται σαφές ότι είναι αναγκαίο οι επιχειρηματίες να βγουν από τη «ζώνη άνεσής» τους.

Νο1: Η «comfort zone» είναι ένα ψέμα.

Σκεφτείτε. Όλοι οι «μεγάλοι» έγιναν σπουδαίοι αφού πέρασαν πρώτα από τα … «χαρακώματα». Ο Steve Jobs, ο Bill Gates, ο Walt Disney, η Oprah Winfrey, ο John D. Rockefeller, ο Rodney Koop ... Και ο κατάλογος συνεχίζεται... Δεν υπάρχει ιστορία επιτυχίας που να αρχίζει με άνεση και να τελειώνει με επιτυχία. Γιατί εσείς να ανήκετε σε διαφορετική περίπτωση;

Νο2: Οι ανταγωνιστές σας θέλουν να … «λεηλατήσουν» το μερίδιό σας στην αγορά.

Σήμερα, μπορεί να είστε το «κορυφαίο σκυλί» στην αγορά σας, αλλά σας έχουμε νέα: Το προϊόν και η εταιρεία σας δεν είναι πια τόσο μοναδικά. Γιατί; Γιατί κάνατε γνωστή την ιδέα σας εκεί έξω. Η λαμπρή ιδέα σας προέκυψε από κάπου και μια καλύτερη ιδέα κάποιου θα «γεννηθεί» μέσα από τη δική σας. Δεν είστε ασφαλείς γιατί είστε σήμερα στην κορυφή. Οι πελάτες σας και η αγορά αλλάζουν συνεχώς και μεγαλώνουν. Οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει να ικανοποιούνται άμεσα, να έχουν ενημέρωση γύρω από τα πάντα και να απολαμβάνουν μία συνεχώς διευρυνόμενη γκάμα επιλογών. Μπορεί να θεωρήστε «ειδικοί» στον τομέα σας αλλά αν σταματήσετε να «εκπαιδεύετε» τόσο τον εαυτό σας όσο και τους εργαζομένους σας τότε να ξέρετε ότι θα μείνετε πίσω στη σειρά.

Νο3: Η εταιρεία σας εξαρτάται από αυτό.

Η επιμονή στη «ζώνη άνεσής» σας το μόνο που σας προσφέρει είναι να παράγετε τα ίδια αποτελέσματα ξανά και ξανά. Αυτό για το παρόν ίσως είναι καλό. Αλλά να ξέρετε ότι μελλοντικά τα πράγματα θα αλλάξουν και η τροπή που θα πάρουν δεν θα είναι ικανή για να κρατηθείτε στην … επιφάνεια του νερού. Μέχρι τότε θα έχετε εξαντληθεί αρκετά στην προσπάθειά σας να διατηρήσετε τα κεκτημένα σας γεγονός το οποίο δεν θα σας αφήσει να προχωρήσετε.

businessnews.gr, CEOWORLD magazine


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!