Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας παιδότοπων

Εκδόθηκε η ΚΥΑ με θέμα: Καθορισμός των όρων, των προϋποθέσεων, της διαδικασίας, των δικαιολογητικών, και κάθε αναγκαίας λεπτομέρειας για τη χορήγηση και την ανάκληση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας παιδότοπων.

Ως παιδότοπος ορίζεται ο οριοθετημένος μη κοινόχρηστος χώρος στον οποίο παρέχεται αποκλειστικά ψυχαγωγία σε νήπια και παιδιά από 2,5 μέχρι 14 ετών, παρουσία συνοδών, υπό την επίβλεψη προσωπικού. Ο παιδότοπος μπορεί να βρίσκεται εντός κτιρίου (κλειστός) και περιφραγμένος, εκτός κτιρίου (υπαίθριος).

Για την ίδρυση και λειτουργία παιδότοπων απαιτείται άδεια η οποία εκδίδεται, από τον δήμαρχο κατόπιν χορήγησης προέγκρισης από το κατά τόπο Συμ­βούλιο Κοινότητας και σε περίπτωση έλλειψης από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και σε περίπτωση έλλειψης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κλικ εδώ για περισσότερα

Για την ίδρυση και λειτουργία παιδότοπου σε Χερσαία Ζώνη Εμπορικού Λιμένα απαιτείται άδεια, η οποία εκ­δίδεται από τον Φορέα Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένα (Φ.Δ.Ε.Λ.), κατόπιν χορήγησης προέγκρισης από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Για την ίδρυση και λειτουργία παιδότοπου εντός κύ­ριων ή μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων ή εγκα­ταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής, εκδίδεται ξεχωριστή άδεια από την οικεία Περιφερειακή Υπη­ρεσίας Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) του Υπουργείου Τουρισμού ή την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ), κατά περίπτωση.

Δείτε παρακάτω τη σχετική Κ.Υ.Α.:

  


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!