Η έρευνα συναντά τις επιχειρήσεις στο 3rd Hellenic Innovation Forum

Η σύνδεση της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας με τον επιχειρηματικό κόσμο και η δημιουργία και προώθηση προϊόντων που βασίζονται σε ερευνητικές προσπάθειες, είναι το βασικό θέμα συζήτησης του 3rd Hellenic Innovation Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου 2019 (09.00-15.00) στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την εταιρεία Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, με τιμώμενη χώρα τη Νορβηγία, υπό την αιγίδα και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Οι καινοτόμες ιδέες βασίζονται -κατά κύριο λόγο- σε αποτελέσματα ερευνητικών προσπαθειών, οπότε η πρόκληση δεν είναι άλλη από τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγική διαδικασία.έργα υπάρχουν αρκετά, όπως συνεργασίες μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τις καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν πραγματοποιηθεί και βραβευθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να δημιουργήσει ευκαιρίες και προοπτικές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής -και όχι μόνο- καινοτομίας, με την αξιοποίηση και διαχείριση της επιστημονικής γνώσης και των μηχανισμών και δυνατοτήτων δημιουργίας νέων δικτύων και εναλλακτικών τρόπων στήριξης.

Το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη καινοτόμων εταιρειών και startups, στελέχη επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν καινοτόμες ιδέες και προϊόντα, στελέχη φορέων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ερευνητές, εκπροσώπους επενδυτικών funds από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στελέχη ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων, φοιτητές, κ.ά.

Κατά τη διάρκεια του 3rd Hellenic Innovation Forum, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις, σχετικές με το ζήτημα της διασύνδεσης των πανεπιστημιακών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων με την επιχειρηματική κοινότητα.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο κεντρικό συνέδριο του 3rd Hellenic Innovation Forum περιλαμβάνονται:
  • Οι δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα
  • Παρουσιάσεις των οικοσυστημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ηράκλειο και η Ξάνθη.
  • Case studies επιχειρηματικών εγχειρημάτων που προέκυψαν από ερευνητικά ιδρύματα
  • Παρουσίαση μοντέλων διασύνδεσης από το εξωτερικό
  • Η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και η απόκτηση πατεντών
  • Τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία

Στόχος των παρουσιάσεων είναι να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για τις ευκαιρίες που υπάρχουν, αλλά και για το πως μπορεί να γίνει πραγματικότητα η διασύνδεση και τα οφέλη που υπάρχουν για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Παράλληλα με τις εργασίες του κεντρικού συνεδρίου, σε παρακείμενες αίθουσες θα λαμβάνουν χώρα, ανά μία ώρα, παρουσιάσεις που θα γίνονται από εταιρείες και φορείς σε σχέση με καινοτομικά προϊόντα ή υπηρεσίες που διαθέτουν. Οι παρουσιάσεις θα απευθύνονται σε επαγγελματικό κοινό που θα έχει προσκληθεί από τις ίδιες τις εταιρείες καινοτομίας.

Ταυτόχρονα, στον ειδικά διαμορφωμένο ανοικτό χώρο μεταξύ των αιθουσών του συνεδρίου, θα λειτουργεί έκθεση καινοτομικών ιδεών, δράσεων, προϊόντων και υπηρεσιών.

To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης θα συμμετέχει στην εκδήλωση με περίπτερο, όπου θα παρουσιάζονται οι δράσεις του για την προώθηση της έρευνας και καινοτομίας και τη σύνδεση με την επιχειρηματικότητα, καθώς και εκδόσεις με δείκτες και στατιστικά για την ελληνική ερευνητική και καινοτομική δραστηριότητα. Επίσης, το ΕΚΤ θα διοργανώσει στο πλαίσιο του συνεδρίου, παράλληλη εκδήλωση που αφορά τη σύνδεση της έρευνας και της επιχειρηματικότητας, με την ανάδειξη ιστοριών επιτυχίας ερευνητών και επιχειρηματιών. Περισσότερες πληροφορίες για αυτή την εκδήλωση θα ανακοινωθούν σύντομα.


Πηγές: ekt.gr, Hellenic Innovation Forum


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!