Οι Σουηδοί Seniors στις πρώτες θέσεις της αγοράς στον τουρισμό τρίτης ηλικίας 55+

Το 2020 οι Σουηδοί στο ηλικιακό γκρουπ των 55+ θα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 2 εκατομμύρια, ενώ ήδη βρίσκονται στις πρώτες της αγοράς στον τουρισμό των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της CBI για τον τουρισμό ηλικίας άνω των 55 ετών, η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα διαθέτει περισσότερα χρήματα για ταξίδια, αναζητεί νέες εμπειρίες και είναι διατεθειμένη να ξοδέψει χρήματα για υπηρεσίες υψηλού επιπέδου κι απολαμβάνει διακοπές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αφού δεν έχει οικογενειακές ή επαγγελματικές υποχρεώσεις. Επιπλέον, οι τουρίστες άνω των 55 προτιμούν περιόδους εκτός αιχμής, στο τέλος και την έναρξη της τουριστικής σαιζόν κι εμπιστεύονται περισσότερο την προσωπική επαφή και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, περιοδικά, εκθέσεις) από ότι την σύγχρονη τεχνολογία (social media, internet).
Ο μέσος Ευρωπαίος εκτιμάται ότι θα παραμείνει υγιής και δραστήριος για 8,3 έτη μετά την ηλικία των 65, ενώ για την Σουηδία οι άνδρες θα παραμείνουν υγιείς και δραστήριοι για 13,6 χρόνια μετά τα 65 και για τις γυναίκες για 14,6 χρόνια. Αντίστοιχη είναι η εικόνα για όλη την Σκανδιναβία, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει τα περισσότερα έτη με καλή υγεία και δραστήρια ζωή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς και το υψηλότερο εισόδημα.

Με στόχο την προώθηση του τουρισμού ανώτερων ηλικιακών ομάδων διοργανώνεται η έκθεση “SENIOR” για 25η φορά στις 1- 3 Οκτωβρίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Stockholmsmässan στην Στοκχόλμη. Αποτελεί την μοναδική και μεγαλύτερη στοχευμένη έκθεση για την τρίτη ηλικία στην Σουηδία μετρώντας 14.411 επισκέπτες, και 260 εκθέτες από 21 προορισμούς από όλο τον κόσμο. Ανταγωνιστικοί προορισμοί της Ελλάδας που παραδοσιακά συμμετέχουν στην έκθεση και έχουν σταθερή αύξηση μεριδίου αγοράς είναι η Πορτογαλία, η Μάλτα, η Ισπανία, η Κύπρος, η Κροατία, η Εσθονία, κ.α.

H North Events σε συνεργασία με την SENIOR Στοκχόλμης, θα παρουσιάσει φέτος αποκλειστικό περίπτερο για την Ελλάδα, GREKLAND PANORAMA, με σκοπό την προσέλκυση τουρισμού 3ης ηλικίας από την Σουηδία. Μέσα από το κεντρικό περίπτερο της Ελλάδας τουριστικές επιχειρήσεις, φορείς και προορισμοί θα έχουν την δυνατότητα να απευθυνθούν σε μία από τις σημαντικότερες αγορές της Ευρώπης και να προσελκύσουν επισκέπτες για την τουριστική σαιζόν 2020.

newmoney.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!