Το Google Nest Hub Max κάνει λίγο πιο έξυπνο το μοντέρνο σπίτι

Η λογική της Google πίσω από την παρουσίαση νέων προϊόντων στην οικογένεια Google Nest είναι να κάνουν το σπίτι λίγο πιο έξυπνο και χρηστικό.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Google, ένα βασικό μέλημα της εταιρείας είναι να προσφέρει μεγαλύτερη λειτουργικότητα στις έξυπνες συσκευές της, πάντοτε με γνώμονα τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας του κάθε χρήστη, ενισχύοντας τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που προσφέρουν οι αισθητήρες και οι υπόλοιπες συσκευές του Internet of Things. Όσοι χρησιμοποιούν λογαριασμούς Nest, θα μπορούν πλέον να τους συνδέσουν με τους Google accounts τους, προκειμένου να έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς για τις ενημερώσεις τους, την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία και άλλες λειτουργίες.

Η ίδια λογική διέπει και τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι προγραμματιστές, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν μία κοινή πλατφόρμα, εκείνη του Works with Google Assistant, η οποία θα έρθει να αντικαταστήσει το Works with Nest developer program. H Google, παρουσιάζοντας το Nest Hub Max, έδειξε την κατεύθυνση που θέλει να δώσει στη φιλοσοφία των προϊόντων της που ορίζουν το μοντέρνο έξυπνο σπίτι.

Το Nest Hub Max είναι μία συσκευή που περιέχει μία ψηφιακή κορνίζα που προβάλλει τις φωτογραφίες από το Google Photos, ενώ πάνω από την οθόνη Full HD με διαγώνιο 10 ιντσών, βρίσκεται μία κάμερα που έχει τον ρόλο του επόπτη των όσων γίνονται μέσα στο σπίτι. Έναντι μία συνδρομής το Nest Hub Max μπορεί να προβάλλει κανάλια από το YouTube TV, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του ως εργαλείο για βιντεοκλήσεις με τη βοήθεια του Google Duo, ενώ η λειτουργία του Voice Match επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση της συσκευής από πολλούς διαφορετικούς χρήστες στο ίδιο δωμάτιο.

Αρχικά, το Google Nest Hub θα είναι εμπορικά διαθέσιμο σε 12 διαφορετικές χώρες σε τιμή που δεν θα ξεπερνά τα 250 ευρώ. Στη λίστα με τις χώρες αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.

kerdos.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!