Design Lab 2019: Η γιορτή της Αρχιτεκτονικής και του Design επιστρέφει το Σάββατο 11 Μαΐου στην Αθήνα

Αυτό το Σάββατο, 11 Μαΐου, στις 11.00 το πρωί, θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό ή φετινή “version” του Design Lab. Το κορυφαίο εγχώριο Design Festival, μετά από δεκατρείς απόλυτα επιτυχημένες διοργανώσεις με αφετηρία το 2009, επανέρχεται το διάστημα 11-13 Μαΐου 2019, δημιουργώντας το πλέον διαδραστικό Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Δημιουργικότητας που αντικατοπτρίζει τις νέες τάσεις της αγοράς του Design.

Με στόχο μια σειρά από πειστικές απαντήσεις στα σημαντικά ερωτήματα του χώρου, το Design Lab 2019 δημιουργεί μια εκδήλωση που φέρνει κοντά όλους τους συντελεστές του χώρου: Αρχιτέκτονες, Designers, Δημόσιες και Ιδιωτικές Σχολές Εφαρμοσμένων Τεχνών, Φοιτητές, Εταιρείες Υλικών, Επίπλων και Αντικειμένων Design, καθώς και τους Κατασκευαστές και φυσικά όλους όσους ενδιαφέρονται για τον χώρο του design.

Πατήστε εδώ για να "κατεβάσετε" την ηλεκτρονική πρόσκληση του Design Lab 2019

Εκθέτες- Εκθέματα


Κατόπιν σχετικής έρευνας και αξιολόγησης, η ομάδα του Design Lab επέλεξε και παρουσιάζει ένα “puzzle” ιδιαίτερων, καινοτόμων, αλλά και χρηστικών προτάσεων, υλικών και προϊόντων για το Αρχιτεκτονικό και το Interior Design:

• Design Furniture (Industrial & Custom)
• Contract Furniture
• Design Objects 
• Textiles & Homeware
• Workspace Design Solutions
• Architectural & Decorative Lighting
• Architectural & Decorative Materials

Το Εκθεσιακό Τμήμα του Design Lab 2019, αναπτύσσεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο: ο κάθε εκθέτης καταλαμβάνει ένα δωμάτιο του «Μπάγκειον» (ή, τμήμα ενός δωματίου), και εκεί «στήνει» την εταιρική/ προϊοντική του παρουσίαση, προσκαλώντας τον επισκέπτη της εκδήλωσης σε μια επαγγελματική εμπειρία, καθώς θα περιηγείται στους δύο ορόφους του εμβληματικού, διατηρητέου ξενοδοχείου!

Οι Παράλληλες Δράσεις

Ένα πλούσιο Πρόγραμμα Διαλέξεων, Εργαστηρίων και Συζητήσεων, περιλαμβάνουν οι Παράλληλες Δράσεις του Design Lab 2019.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα των Παράλληλων Δράσεων

Γιατί στο Μπάγκειον

Η ομάδα του Design Lab, για τη φετινή διοργάνωση έκρινε απαραίτητη την επιστροφή του design στο κέντρο της πόλης, φέρνοντάς το κοντά στα δημιουργικά γραφεία, τους δημιουργούς, τους επαγγελματίες και τους πολίτες της πρωτεύουσας.

Έτσι, επιλέχθηκε ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της Αθήνας, το Μπάγκειον, το νεοκλασικό κτίριο το οποίο χτίστηκε σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ την περίοδο 1890-1894 ως αδελφό κτίριο του “Μέγα Αλέξανδρου” και βρίσκεται στην πλατεία Ομονοίας. Λειτούργησε ως ξενοδοχείο που έφερε πολλές καινοτομίες στον σχεδιασμό του, όπως η ύπαρξη εσωτερικού γυάλινου αιθρίου. Εξωτερικά, χαρακτηρίζεται από τις ένθετες Καρυάτιδες και τη χαρακτηριστική κόκκινη γραμμή, σήμα κατατεθέν του Τσίλλερ, στον τελευταίο όροφο.

Don't miss it!

Design Lab 2019
Ξενοδοχείο Μπάγκειον - Πλατεία Ομονοίας

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας


Σάββατο 11 Μαΐου 2019: 11:00-20:00
Κυριακή 12 Μαΐου 2019: 11:00-20:00
Δευτέρα 13 Μαΐου 2019: 16:00-20:00

Πρόσβαση


Με αυτοκίνητο:

Το “Μπάγκειον” βρίσκεται στην ανατολική γωνία της διασταύρωσης της οδού Αθηνάς με την πλατεία Ομόνοιας, Πλατεία Ομονοίας 18. Δείτε εδώ τον χάρτη για να βρείτε τη διαδρομή που σας εξυπηρετεί.

Με Δημόσια Μέσα Μεταφοράς:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές Μ1 και Μ2 του μετρό, και να κατεβείτε στον σταθμό Ομόνοια

Parking:

Το Μπάγκειον δεν διαθέτει χώρο στάθμευσης, ωστόσο μπορείτε να βρείτε
 εδώκοντινούς χώρους με ειδικές τιμές, μέσω της εφαρμογής Parkaround.



Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!