"Λευκές ηλεκτρικές συσκευές" από το Πλαίσιο Computers

Την είσοδο σε μία νέα προϊοντική κατηγορία, αυτή των λευκών ηλεκτρικών συσκευών, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Πλαίσιο Computers» Κωνσταντίνος Γεράρδος, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

«Το κομμάτι της επέκτασής μας στα ηλεκτρικά είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μία σοβαρή πρόταση, η οποία θα περιλαμβάνει και ένα νέο κατάστημα» δήλωσε ο κ. Κ. Γεράρδος, επισημαίνοντας ότι οι λευκές ηλεκτρικές συσκευές αποτελούν μία πολύ μεγάλη αγορά. Εκτίμησε δε ότι αυτή η περίοδος είναι η πλέον κατάλληλη, για να μπει η εταιρεία στην αγορά των λευκών συσκευών.

«Έχουμε προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις, για να μπορέσουμε να μπούμε σοβαρά» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Γεράρδος, εξηγώντας ότι ο πυρήνας της «Πλαίσιο Computers» είναι η τεχνολογία.

«Οι λευκές συσκευές έχουν μέσα τους τεχνολογία και με το όχημα του έξυπνου σπιτιού όλα αυτά θα αρχίσουν να επικοινωνούν. Εμπορικά, το ποσοστό των καταναλωτών που θα αγοράσουν, αυτήν τη στιγμή, μία πολύ εξελιγμένη τεχνολογικά συσκευή είναι μικρό. Η διασυνδεσιμότητα είναι κάτι που υπάρχει στο 5% των συσκευών, σε τρία χρόνια, όμως, θα είναι στο 50%. Γι' αυτό, λοιπόν, θα διαθέτουμε τις έξυπνες λευκές ηλεκτρικές συσκευές που θα επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και όλες τις υπόλοιπες συσκευές, για να καλυφθεί το budget κάθε νοικοκυριού» συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Πλαίσιο Computers» έκανε λόγο για αλλαγή της στρατηγικής. Όπως είπε, τη δεκαετία που πέρασε, από το 2008 μέχρι το 2018, η στρατηγική της εταιρείας ήταν η ενεργητική άμυνα, με προτεραιότητα τη ρευστότητα και την κερδοφορία και μετέπειτα ακολουθούσε η αύξηση μεριδίου.

«Πλέον, αλλάξαμε στρατηγική. Περάσαμε από μία αμυντική σε μία επιθετική πολιτική» τόνισε ο κ. Κ. Γεράρδος, υπογραμμίζοντας ότι, το 2018, η «Πλαίσιο Computers» προχώρησε σε επενδύσεις αξίας 7,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο κ. Κ. Γεράρδος δήλωσε ότι, πρόσφατα, η εταιρεία λάνσαρε ένα νέο retail identity, ενώ επέκτεινε το δίκτυό της σε μικρότερες πόλεις της Ελλάδας, όπως, για παράδειγμα, τα Χανιά.

Ο κ. Κ. Γεράρδος ανέφερε, επίσης ότι οι επενδύσεις που σχεδιάζονται για το 2019 είναι της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ. Τέλος, εκτίμησε ότι τα σημάδια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι θετικά. «Θεωρούμε ότι, από το 2018 και μετά, η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει τουλάχιστον μία σταθερότητα, αν όχι αύξηση» σχολίασε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Γεράρδος, αναφέρθηκε στα σημεία-ορόσημα για την εταιρεία, προσθέτοντας ότι η «Πλαίσιο Computers» γιορτάζει δύο επετείους, συγκεκριμένα την επέτειο των 50 χρόνων από το ξεκίνημα του Πλαισίου το 1969 και, ταυτόχρονα, την επέτειο της πορείας της - 20 χρόνων - στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!