Βασίλης Αποστολόπουλος: Να συνεργαστούμε με την ελληνική διασπορά για να επεκτείνουμε τη διεθνή παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων

Την ανάγκη οι ελληνικές επιχειρήσεις να γίνουν πιο καινοτόμες, παραγωγικές και εξωστρεφείς, με έμφαση σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), Δρ Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος. Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΕΝΕ με θέμα «Η Εξωστρεφής Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Ένα Experience Sharing Workshop», ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε ότι πολύ σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις, όλων των μεγεθών, αφήνουν το διεθνές αποτύπωμά τους στο χώρο των επενδύσεων, κομίζοντας ελπίδα και ενθάρρυνση προς όλες τις επιχειρήσεις να αισθανθούν ασφάλεια να επενδύσουν στο εξωτερικό, αλλά και να τολμήσουν ένα είδος «απόβασης» της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στις χώρες ενδιαφέροντός τους. «Για την πολυπόθητη ανάπτυξη, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και να γίνουμε πιο καινοτόμοι, παραγωγικοί και εξωστρεφείς, με έμφαση σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας» επισήμανε από το βήμα της εκδήλωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΝΕ.

Όπως σημειώνεται, ως κεντρικούς άξονες της νέας αυτής σελίδας στην ελληνική επιχειρηματικότητα και οικονομία, υπογράμμισε τη συνεργατικότητα και τη βέλτιστη διασύνδεση προϊόντων, κλάδων και υπηρεσιών, με τη βοήθεια τόσο των νέων τεχνολογιών και εργαλείων που ξεκλειδώνει η ψηφιακή εποχή, όσο και με μία συνολική αλλαγή νοοτροπίας. Για το θέμα των ξένων επενδύσεων, ανέφερε πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μεταξύ άλλων, να βρούμε τρόπους να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, μεταβαίνοντας σε ένα μοντέλο “συν-επενδύσεων” στους τομείς που προσφέρονται για στρατηγικές συνεργασίες». Υπογράμμισε δε πως κανείς δεν θα έλθει να επενδύσει στην Ελλάδα με βάση το συναίσθημα, και πως χρειάζεται μία συνολική επαναπροσέγγιση της ελληνικής ομογένειας σε μία νέα βάση. Να συνεργαστούμε με την ελληνική διασπορά για να επεκτείνουμε την παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές, με όραμα και αποφασιστικότητα» προσέθεσε.

fortunegreece.com


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!