Ο Bill Gates συμμετέχει σε νέο ευρωπαϊκό επενδυτικό fund για την καθαρή ενέργεια

Ένα νέο ευρωπαϊκό επενδυτικό fund παρουσιάστηκε σήμερα, με τη συμμετοχή του Bill Gates και έχοντας ως στόχο την υποστήριξη της ανάπτυξης καινοτόμων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και της εισόδου στην αγορά επαναστατικών νέων τεχνολογιών γύρω από την καθαρή ενέργεια.

Πρόκειται για το Breakthrough Energy Ventures Europe που έχει στη διάθεση του 100 εκατομμύρια ευρώ για την πραγματοποίηση των προαναφερθέντων. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το ταμείο θα υποστηρίξει τις καλύτερες εταιρείες καθαρής ενέργειας της Ευρώπης, των οποίων οι λύσεις μπορούν να επιφέρουν σημαντικές και μόνιμες μειώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η χρηματοδότηση του BEV-E συμπεριλαμβάνει 50 εκατομμύρια δολάρια από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα και άλλα 50 εκατομμύρια δολάρια από την Breakthrough Energy Ventures, η οποία βρίσκεται υπό την Προεδρία του Bill Gates.

Το Ταμείο θα επενδύσει σε πέντε σημαντικούς τομείς που σχετίζονται με την ενέργεια, όπου οι προσπάθειες είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος: ηλεκτρισμός, μεταφορές, γεωργία, μεταποίηση και κτίρια. Οι επενδύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2019, οπότε τα κράτη μέλη της ΕΕ και οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» θα είναι επιλέξιμες να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση από το BEV-E.
epixeiro.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!