ΔΙΟΣ: Ραγδαία άνοδος της Σ. Μεντεκίδης με νέα επένδυση άνω των 7,5 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία Σ. Μεντεκίδης, κάτοχος του brand name ΔΙΟΣ (Φυσικό Μεταλλικό Νερό), προχώρησε πρόσφατα σε επένδυση άνω των 7,5 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της ΔΙΟΣ στους πρόποδες του Ολύμπου. Πλέον, η εταιρεία διαθέτει μία σύγχρονη εγκατάσταση εμφιάλωσης νερού, πλήρως εναρμονισμένη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Στη νέα μορφή του εργοστασίου υπάρχει νέα γραμμή παραγωγής, αποθηκευτικοί χώροι 3.000 τμ., αυτόματα συστήματα εμφιάλωσης και ποιότητας, καθώς και μονάδα C.I.P, που αποτελεί ουσιαστικά μία αυτόματη μονάδα καθαρισμού και απολύμανσης.

Η εταιρεία έχει κάνει σημαντικά άλματα προόδου την τελευταία 7ετία. Βάσει των οικονομικών στοιχείων, συγκεκριμένα, η Σ. Μεντεκίδης ΑΕ υπερτριπλασίασε τον τζίρο της (το 2011 ήταν περίπου 3,5 εκατ. ενώ το 2018 έκλεισε με 11,5 εκατ. ευρώ) και η πρόβλεψη για το 2019 είναι στα 12,5 εκατ.

Παράλληλα, η μακεδονική εταιρεία έχει τετραπλασιάσει τις θέσεις εργασίας από 19 εργαζόμενους το 2011 σε 75 εργαζόμενους το 2019, ενισχύοντας έτσι σημαντικά και την απασχόληση. Επενδύσεις έχουν τρέξει επίσης την περίοδο 2012-2018 για τον μηχανολογικό εξοπλισμό των δυο εργοστασίων ΔΙΟΣ και ΣΕΛΙ, οι οποίες στο σύνολό τους ξεπερνούν τα 23 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι το εργοστάσιο ΔΙΟΣ είναι το πρώτο πράσινο εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ελλάδα, το οποίο χρησιμοποιεί ήπιας μορφής ενέργεια με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ. Οι φιάλες της εταιρείας χρησιμοποιούν μειωμένο πλαστικό το οποίο είναι BIC (Best in Class) σε χρησιμοποιούμενο πλαστικό και υπάρχει επίσημη δέσμευση από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, κ. Ζαχαρία Βασιλειάδη, ότι έως το 2025 το 25% της παραγωγής θα γίνεται από Recycle PET (ανακυκλωμένο πλαστικό).


Χρήστος Δημόπουλος
bizness.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!