«Χρυσές» ημέρες για την «Κωνσταντόπουλος - Olymp»

Η ελιά έχει χαρακτηριστεί και ως «πράσινος χρυσός» στη χώρα μας. Και πράγματι με την ελιά υπάρχουν αρκετές εταιρείες, που έχουν καταφέρει ακόμα και στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής προσαρμογής, να κάνουν «χρυσές δουλειές». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Olymp της οικογένειας Κωνσταντόπουλου με έδρα στην Κατερίνη.

Η βιομηχανία Κωνσταντόπουλος – Olymp αναπτύσσεται με διψήφιο ποσοστό καταφέρνοντας σήμερα να εξάγει το 93% της παραγωγής της σε 50 χώρες του εξωτερικού, κυρίως, στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Βραζιλία.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της χρήσης 1/7/17 – 30/6/18 που δημοσιεύτηκε πρόσφατα ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 49,08 εκατ. ευρώ από 41,66 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, κάτι που σημαίνει αύξηση 17,81%. Κάτι που ήλθε «απ' τις προσπάθειες που κατέβαλε η διοίκηση της εταιρείας για επέκταση των αγορών της και της παραγωγικής της δυναμικότητας».

Τα κέρδη μετά τους φόρους επίσης αυξήθηκαν στα 6,29 εκατ. ευρώ από 3,86 εκατ. ευρώ.

Αύξηση κατεγράφη και στις θέσεις εργασίας, αφού οι εργαζόμενοι έφθασαν τους 281 από 245 που ήταν ένα χρόνο πριν.

Και όλα αυτά την ώρα που τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας στη λήξη της χρήσης ήταν 7,68 εκατ., οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις 3,84 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,41 εκατ. ευρώ είναι οι βραχυπρόθεσμες.

«Η Διοίκηση της εταιρείας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί έτσι ώστε ο κύκλος εργασιών να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τα επίπεδα της προηγούμενης χρήσης», αναφέρεται στον ισολογισμό.

Η Κωνσταντόπουλος - Olymp έχει πρόεδρο τον Λεωνίδα Κωνσταντόπουλο, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Προκόπη Κωνσταντόπουλο και μέλος της διοίκησής της, μεταξύ άλλων, τον πρώην βουλευτή και υπουργό Γιώργο Κωνσταντόπουλο της οικογένειας των μετόχων και ιδρυτών της.

Εδρεύει και έχει τις βασικές εγκαταστάσεις της στην Κατερίνη Πιερίας, στο ύψος του 3ου χλμ. της Εθνικής Οδού Κατερίνης-Λάρισας. Επίσης, διαθέτει έτερη βιομηχανική μονάδα στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Οι εγκαταστάσεις της απλώνονται επί συνολικής έκτασης 70.000 τ.μ. και καταλαμβάνουν στεγασμένους χώρους της τάξεως των 15.000 τ.μ., με πέντε γραμμές παραγωγής.

Επεξεργάζεται, παράγει και τυποποιεί, κατά κύριο λόγο, βρώσιμες ελιές όλων των ελληνικών ποικιλιών, σε σακούλες εύκαμπτης συσκευασίας, γυάλινα βάζα, λευκοσιδηρά δοχεία, πλαστικά σκαφάκια και βαρέλια. Επίσης, extra παρθένο ελαιόλαδο και προϊόντα antipasti, όπως λαχανικά γεμιστά με τυρί, πιπεριές και τουρσιά, πάστες ελιάς, λιαστή ντομάτα και κάπαρη. Ειδικότερα για τις ελιές, επεξεργάζεται και τυποποιεί κυρίως ελιές Χαλκιδικής, Αμφισσας και Καλαμών, ολόκληρες, εκπυρηνωμένες, γεμιστές με πιπεριές, σκόρδο, αμύγδαλο, τουρσιά, λεμόνι, πορτοκάλι, λιαστή ντομάτα και τυριά. Η γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνει και βιολογικές ελιές Καλαμών, καθώς και ελιές κομμένες σε φέτες και μαριναρισμένες.

Ο ετήσιος όγκος της παραγωγής της κυμαίνεται μεταξύ 16.000-20.000 τόνων προϊόντων.


newmoney.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!