Προς αξιοποίηση τρία «Ξενία» και δύο τουριστικά περίπτερα

Με την αξιοποίηση των τριών «Ξενία» στη Χίο, την Έδεσσα και την Κομοτηνή, καθώς και των δύο τουριστικών περιπτέρων στη Φωκίδα, στον Άγιο Λουκά και την Κασταλλία Πηγή, επιχειρεί η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη από την άνοδο του ελληνικού τουρισμού.

Τα εν λόγω ακίνητα εντάσσονται στην πρώτη «ομάδα» από τα 13 ελεύθερα Ξενία που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ (τα υπόλοιπα είναι αυτά των περιοχών Καστανιάς, Βυτίνας, Αρχαίας Ολυμπίας, Καλεντζίου Αχαΐας, Πλαταμώνα, Τσαγκαράδας, Κοζάνης, Θάσου, Ανδρου, Καρτερού Ηρακλείου) και βγαίνουν προς μακροχρόνια μίσθωση μέσα από τις διαγωνιστικές διαδικασίες που προωθούνται από την πλατφόρμα e-publicrealestate.gr. Μέσα από την ίδια πλατφόρμα η ΕΤΑΔ βγάζει προς πώληση και πολλά διαμερίσματα εντός κι εκτός Αττικής, μέσα από έναν κατάλογο 150 συνολικά και πιο «ώριμων» ακινήτων.

Και τα τρία Ξενία αποτελούν μικρές μονάδες, ενώ υπάρχει κατά περίπτωση κι επιπλέον συντελεστής δόμησης. Ειδικότερα, το Ξενία Χίου βρίσκεται στην παραλιακή οδό , σε μικρή απόσταση από το λιμάνι και το κέντρο της πόλης της Χίου, ενώ απέχει περίπου 2 χλμ. από το αεροδρόμιο. Το οικόπεδο έχει έκταση 1669 τ.μ. και το κτίριο καλύπτει 1572 τ.μ. Με μία δυναμικότητα 52 κλινών. Το κτίριο, με αρχιτέκτονα τον Κωνσταντίνο Σταμάτη, ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '50.

Ξενία Χίου

Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το Ξενία Εδεσσας, με έτος κατασκευής το 1961, με αρχιτέκτονα τον Ιάσονα Ρίζο και δυναμικότητα 56 κλινών. Το οικόπεδο έχει έκταση 7.901 τ.μ., διαθέτει υπόλοιπο δόμησης, ενώ το κτίριο καλύπτει 2.640 τ.μ. με επιπλέον τα υπόγεια.

Ξενία στην Έδεσσα

Όσον αφορά το Ξενία Κομοτηνής, με έτος κατασκευής το 1961 και αρχιτέκτονα τον Διονύσιο Ζήβα, είναι χωροθετημένο στο κέντρο της πόλης, σε απόσταση 600μ. από την κεντρική πλατεία - Πλατεία Ειρήνης, ενώ απέχει λιγότερο από 3 χλμ. από την πλησιέστερη έξοδο της Εγνατίας Οδού. Το ξενοδοχείο, επιφάνειας 2.058 τ.μ. και δυναμικότητας 46 κλινών αποτελείται από δύο πτέρυγες. Το οικόπεδο (με υπόλοιπο συντελεστή) έχει έκταση άνω των 18 στρεμμάτων, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει ναός, κολυμβητική δεξαμενή, παιδική χαρά και υπαίθριος χώρος στάθμευσης.

Ξενία στην Κομοτηνή

Προς εκμίσθωση οδεύει και το τουριστικό περίπτερο στον Αγιο Λουκά Δελφών, το οποίο όπως περιγράφεται «αποτελεί, εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής σύνθεσης, κατασκευασμένο με παραδοσιακά υλικά, σχεδιασμένο από τον Πέτρο Πικιώνη». Αντίστοιχα στα πρώτα ακίνητα προς εκμίσθωση από την ΕΤΑΔ περιλαμβάνεται και το τουριστικό Περίπτερο της Κασταλλίας Πηγής εντός του επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου των Δελφών.


newmoney.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!