Εξαγορά ελληνικής φαρμακευτικής

Επέκταση δραστηριοτήτων στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης «βλέπει» η φαρμακευτική επιχείρηση παραγωγής γενοσήμων MS Pharma, μετά την εξαγορά του 100% των μετοχών της ελληνικής επιχείρησης Genepharm, του Αχιλλέα Βιγκόπουλου.

Με την εξαγορά, η συναλλαγή της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών (πριν το τέλος Απριλίου) αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά η γραμμή παραγωγής της Genepharm στην περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες του healthpharma.gr. Σε πρώτη φάση, το διοικητικό συμβούλιο της Genepharm θα παραμένει ως έχει, με το «τιμόνι» της επιχείρησης να παραμένει ο κ. Αχιλλέας Βιγκόπουλος, προκειμένου να «καθοδηγήσει» την ανάπτυξη της MS Pharma στην εγχώρια αγορά.

Στρατηγικά, μέσω της ενέργειας αυτής, η MS Pharma ενισχύει το γεωγραφικό της αποτύπωμα, επιτρέποντας της να αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερους ασθενείς και πελάτες στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ταυτόχρονα, η MS Pharma ενισχύει το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο των χρόνιων παθήσεων, με την προσθήκη αρκετών σημαντικών φαρμάκων για καρδιαγγειακά νοσήματα και την ογκολογία.

Η MS Pharma είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη φαρμακευτική εταιρεία που εδρεύει στην Ιορδανία. Διαθέτει παρουσία σε όλη την Μέση Ανατολή, την Τουρκία και την Αφρική. Η φαρμακευτική απασχολεί πάνω από 2.000 υπαλλήλους, ενώ έχει παρουσία σε 12 χώρες. Η εταιρεία παράγει επώνυμα γενόσημα σκευάσματα.

Πάνω από 50 χρόνια παρουσίας

Η Genepharm είναι αμιγώς ελληνική φαρμακευτική εταιρεία. Ιδρύθηκε το 1967 από τον Νικόλαο Α. Βιγκόπουλο και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή γενοσήμων φαρμάκων.

Το 1984 επιλέχθηκε από το υπουργείο Υγείας ως κύριος παραγωγός των προϊόντων της Εθνικής Φαρμακοβομηχανίας Α.Ε. Μόλις το 1986 ξεκίνησε η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας που πλέον εκτείνεται σε πάνω από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, μέσω της συνεργασίας με μερικούς από τους πιο γνωστούς φαρμακευτικούς οίκους του κόσμου.

Το 1992 η Genepharm επιλέγεται ως πιστοποιημένος προμηθευτής της UNICEF. Αυτοί είναι μόνο κάποιοι από τους πολλούς σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία της ελληνικής εταιρείας που διαρκώς επεκτείνει τη δραστηριότητα της.

Η Genepharm έχει υλοποιήσει την τελευταία δεκαετία επενδύσεις 58 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις αφορούν τις ιδιόκτητες παραγωγικές εγκαταστάσεις καθώς και στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων. Πολλά εκ των οποίων έχουν κατοχυρωθεί με διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Το εργοστάσιο που βρίσκεται στην Παλλήνη Αττικής, εκτείνεται σε 12.000 τ.μ. Οι τρεις προηγμένες τεχνολογικά μονάδες παραγωγής περιλαμβάνουν την παραγωγή συμβατικών στερεών, ογκολογικών στερεών και ενέσιμων ιδιοσκευασμάτων.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας αναβαθμίστηκαν το 2001 βάσει European GMP’s, ενώ το 2008 επεκτάθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν εκ νέου, αποτελώντας πρότυπο λειτουργίας τόσο στον ελληνικό όσο και στον παγκόσμιο φαρμακευτικό χάρτη.


Πηγή: healthpharma.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!