Αστέρας Βουλιαγμένης: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επένδυσης συνολικής αξίας 650 εκατ. ευρώ

Σε δύο χρόνια από σήμερα, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο 100% η μεγάλη επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, αξίας πάνω από 650 εκατ. ευρώ.

Η πρόβλεψη αφορά τη λειτουργία του δεύτερου Four Seasons στην Ελλάδα (σ.σ. το πρώτο λειτουργεί από το τέλος Μαρτίου στον Αστέρα), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες στον Αστέρα Βουλιαγμένης εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς και, ήδη, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των επενδύσεων στα δύο ξενοδοχεία. Με το συνολικό έως τώρα κόστος να ανέρχεται στα 140 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση η οποία τρέχει προβλέπει εκτός των άλλων αναβάθμιση της μαρίνας, των 13 πολυτελών κατοικιών, καθώς και της παραλίας. Όλα αυτά μαζί, εκτοξεύουν το συνολικό κόστος του έργου στα 650 εκατ. ευρώ. Ειδικά για το Astir Beach και την αναβάθμιση των χερσαίων τμημάτων, οι εργασίες θα τρέξουμε από το 2020. Το τελευταίο αυτό «κύμα» επενδύσεων (δηλ. μαρίνα, παραλία) κοστολογείται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι το σχήμα των επενδυτών που αναμορφώνουν προς το εντυπωσιακότερο την εικόνα του Αστέρα Βουλιαγμένης, αποτελείται από τουρκοαραβικό fund, την Jermyn Street, με τη συμβολή της AGC Equity Partners από το Λονδίνο, και τη συμμετοχή των επενδυτικών σχημάτων από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, αραβικών κεφαλαίων και του τουρκικού ομίλου-κολοσσού, Dogus.

bizness.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!