Στα €25 εκατ. το κοινωνικό «αποτύπωμα» του ξενοδοχειακού ομίλου Μεταξά για το 2018

Κοινωνικό αποτύπωμα που προσεγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ είχε ο όμιλος Μεταξά, ο οποίος λειτουργεί αυτή την στιγμή τρείς πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη και Σαντορίνη, ενώ είναι ήδη σε εξέλιξη οι εργασίες για την τέταρτη ξενοδοχειακή μονάδα με ορίζοντα λειτουργίας το 2020 στη Σαντορίνη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρώτο ενοποιημένο απολογισμό βιωσιμότητας του Μetaxa Hospitality Group για την περασμένη χρονιά, η κοινωνική του συνεισφορά σε αριθμούς, αντιστοιχεί για το 2018 σε 24,86 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,99 εκατ. ευρώ αφορούν το προσωπικό, 753 χιλ. ευρώ το Δημόσιο, 3,44 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, 369 χιλ. ευρώ σε ΟΤΑ, και 14,3 εκατ. ευρώ ενδοεπιχειρησιακές παραμέτρους (επενδύσεις, αποσβέσεις κ.τ.λ.).

Ο όμιλος διαθέτει αυτή την στιγμή 3 ξενοδοχεία (Tui Magic Life Candia Maris, Creta Maris στην Κρήτη και Santo Maris στη Σαντορίνη) με 1.023 δωμάτια και στο τέλος του 2018 ο αριθμός των εργαζομένων ανήλθε στους 669, οι 328 άνδρες και 341 γυναίκες, ενώ η πλειονότητα των εργαζομένων ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 29 ετών (263 εργαζόμενοι). Σημειώνεται εδώ ότι στα τρία ξενοδοχεία του ομίλου ο αριθμός των διανυκτερεύσεων εφθασε τις 396.650, με τα έσοδα να έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2011.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Ανδρέα Μεταξά «η έννοια της βιωσιμότητας ενσωματώνεται οριζόντια σε όλη τη δραστηριότητα των ξενοδοχείων μας αλλά και σε κάθε έκφανση της επενδυτικής μας στρατηγικής».

Για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, η πολιτική εφοδιασμού και προμηθειών του Metaxa Hospitality Group βασίζεται στην εμπιστοσύνη στην ποιότητα των ελληνικών προϊόντων. Το 2018 προμηθεύτηκε περίπου το 70% των πρώτων υλών και προϊόντων από την ελληνική αγορά, συνεισφέροντας συνολικά 2,24 εκατ. ευρώ στην εθνική και τοπική οικονομία. «Το 2018 ο όμιλος συνεργάστηκε με 113 τοπικούς παραγωγούς τροφίμων, ενδυναμώνοντας την οικονομία της Κρήτης και της Σαντορίνης, και προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο τα προϊόντα της ελληνικής γης και την ελληνική γαστρονομία», αναφέρουν οι επιτελείς του ομίλου».

Ο όμιλος στοχεύει στην αποδοτική χρήση της ενέργειας, μειώνοντας την κατανάλωση συμβατικών πηγών ενέργειας και αυξάνοντας τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ενδεικτικά, το Μetaxa Hospitality Group έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών για τη θέρμανση του νερού, έτσι ώστε η ετήσια εξοικονόμηση, σε περίοδο λειτουργίας έξι μηνών, ανέρχεται σε 3.319.000 kWh/περίοδο, που αντιστοιχεί περίπου σε 318.000 lt υγραερίου. Επιπλέον, έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση συστήματος ανάκτησης ενέργειας από τα συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού των κοινόχρηστων χώρων με στόχο την θέρμανση ή την ψύξη αντίστοιχα του νερού κοινής χρήσης. Στο κομμάτι της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων πόρων, με δεδομένες τις μεγάλες ανάγκες ειδικά κατά τους θερινούς μήνες στη νησιωτική χώρα, ο όμιλος επενδύει σταθερά σε συστήματα και τεχνολογικές λύσεις που συνδυαστικά στοχεύουν στην αυτάρκεια των ξενοδοχειακών μονάδων- ενδεικτικά στις δράσεις εξοικονόμησης νερού, υπάρχει αυτόματο νυχτερινό πότισμα των εκτάσεων πρασίνου του ξενοδοχειακού πρασίνου, με στόχο να αποφευχθεί το γεγονός ότι το νερό εξατμίζεται κατά 30% τις πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια.

Επισημαίνεται εδώ ότι, ο όμιλος Μεταξά υλοποιεί ένα επενδυτικό πλάνο 15ετίας συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε τη νέα επένδυση στην Κρήτη.

newmoney.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!