H Huawei στο "τιμόνι" της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης

Η δύναμη του έξυπνου κινητού τηλεφώνου φάνηκε εχθές στο Παρίσι, στη διάρκεια της παρουσίασης των νέων μοντέλων της Huawei P30 καθώς συγκέντρωσε περισσότερους από 2.000 δημοσιογράφους από κάθε γωνιά του κόσμου.

Δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά του κόσμου, από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, από μεγάλες αναδυόμενες αγορές όπως της Ινδίας του Πακιστάν, της Νέας Ζηλανδίας της Αυστραλίας, αλλά και χώρες του κόλπου βρέθηκα στην πόλη του φωτός.

Μέσα ενημέρωσης κάθε είδους, μέσα ενημέρωσης, από πρακτορεία ειδήσεων, εφημερίδες
ηλεκτρονικά μέσα, τηλεοπτικά δίκτυα, κατέγραψαν τον επικεφαλής της Huawei, Richard Yu, διεθνώς να παρουσιάζει τα νέα δύο μοντέλα της σειράς P30 που ουσιαστικά καταργούν πλέον το σκοτάδι και την απόσταση στην λήψη των φωτογραφιών, μία πραγματική επανάσταση στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας καθώς με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών, αισθητήρων καθώς και της τεχνητής νοημοσύνης, αλλάζει εντελώς ο τρόπος με τον οποίο τραβάγαμε μέχρι σήμερα φωτογραφίες.

Η είδηση βρέθηκε στις πρώτες σελίδες ιστοσελίδων, διεθνών πρακτορείων ειδήσεων και τηλεοπτικών καναλιών δίνοντας, δίνοντας έμφαση στα νέα αυτά δεδομένα.

Το ενδιαφέρον αυτό έχει πλέον λογική καθώς περισσότεροι από 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι μοναδικοί συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας με το με το 60% περίπου να πλησιάζει να είναι συνδρομητές έξυπνο κινητών τηλεφώνων.

Καθοριστικό ρόλο στη παντοδυναμία των smartphone διαδραματίζει και το γεγονός της ανάπτυξης του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT). Από το κινητό τηλέφωνο γίνεται πλέον εφικτός ο έλεγχος από απόσταση δισεκατομμυρίων συσκευών κάθε μεγέθους καθώς και η πραγματοποίηση εκατοντάδων εργασιών και συναλλαγών που μέχρι σήμερα απαιτούσαν αποκλειστικά φυσική παρουσία, αλλάζοντας τον τρόπο ζωής που ξέραμε μέχρι σήμερα.Με ποιο όμως τρόπο το κινητό μετατρέπεται σε συνεργάτη του κατόχου του; Με την ενσωμάτωση στην λειτουργία του των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence ή εν συντομία AI).


Οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης βρίσκονται και θα βρίσκονται σχεδόν παντού, από την αγορά ενός προϊόντος, την παρακολούθηση μίας ταινίας και τους ψηφιακούς προσωπικούς βοηθούς, μέχρι τα ρομπότ, τα αυτόνομα οχήματα και τις διαγνώσεις ασθενειών και παθήσεων. Όπως αναφέρεται στη Λευκή Βίβλο "Mobile AI and the Future of Intelligent Devices", που συνέταξε η εταιρεία αναλύσεων IDC και χρηματοδότησε η Huawei, "η τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει ένα σύμβολο, όπως ακριβώς ήταν και η ατμομηχανή στην έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης".

Η πλατφόρμα που θα επωφεληθεί περισσότερο από τη διείσδυση της τεχνητής νοημοσύνης είναι τα έξυπνα κινητά καθώς βελτιώνει ήδη σημαντικά τις εφαρμογές προσωπικών βοηθών, ενισχύοντας έτσι τη συνολική εμπειρία χρήσης των smartphone.


emea.gr




Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!