Η FOOD EXPO 2019 ανοίγει τις πύλες της με 1.300 εκθέτες

Τις πύλες της ανοίγει σε λίγες ημέρες η 6η FOOD EXPO, που θα πραγματοποιηθεί 16-18 Μαρτίου στο Metropolitan Expo.

Φέτος μάλιστα, µε 1.050 Έλληνες και 250 ξένους (από 23 χώρες) εκθέτες, µε 50.000 τ.µ., µε 70.000 επαγγελματίες επισκέπτες και µε 5.000 σημαντικούς διεθνείς αγοραστές, αναδεικνύεται ως η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Τροφίµων & Ποτών στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Η εκτίμηση της διοργανώτριας εταιρείας Forum είναι ότι η έκθεση θα προσελκύσει φέτος περί τους 65.000 επαγγελματίες από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης!

Β2Β meetings

Όπως σημειώνει οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρος εμπορικές συναλλαγές που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης τους. Τονίζει δε πως με στοχευμένες προωθητικές ενέργειες, η FOOD EXPO 2019 στοχεύει να προσελκύσει περισσότερους από 5.000 food traders από μεγάλες αγορές - στόχους, από τους οποίους oι 900 πιο σημαντικοί έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα “Hosted Buyer” της έκθεσης.

Οι αγοραστές του προγράμματος έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και προέρχονται από 75 μεγάλες αγορές- στόχους από ολόκληρο τον κόσμο όπως Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, Λίβανος, αλλά και από χώρες της Ευρώπης όπως: Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά. ενώ στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιήσουν πάνω από 17.500 προγραμματισμένα B2B meetings με τους εκθέτες.

Από τη Συνέντευξη ΤύπουΟ Λίβανος τιμώμενη χώρα

Στην έκθεση φέτος τιμώμενη χώρα είναι ο Λίβανος. Το εθνικό περίπτερο του Λίβανου πρόκειται να αναπτυχθεί σε επιφάνεια 120 τ.μ. στο Hall 1 και αναμένεται να συμμετάσχουν 10 από τις καλύτερες και μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και ποτών της χώρας. Οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν λοιπόν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις αυτές που παράγουν, εξάγουν και εμπορεύονται προϊόντα κυρίως από τις ακόλουθες κατηγορίες: Ξηρούς καρπούς, Αγροδιατροφικά προϊόντα, Καφέ, Σοκολάτα, Σιροπιαστά γλυκά, Λουκούμια, Κρασί, Ελαιόλαδο και Φρούτα και Λαχανικά

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κατά την διάρκεια της FOOD EXPO 2019, θα πραγματοποιηθούν μερικές στοχευμένες εκδηλώσεις όπως το Μediterranean Food Stage όπου με τη συμμετοχή δεκάδων αρχιμαγείρων και chefs από την Ελλάδα, θα αναδειχτούν τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά από τις Περιφέρειες της χώρας μας.

Επίσης, η Επιστημονική λέσχη “ΦΙΛΑΙΟΣ” θα απονείμει τα Βραβεία για εξαιρετικά παρθένα και βιολογικά ελαιόλαδα στους νικητές του Διαγωνισμού ΚΟΤΙΝΟΣ 2019 και θα διοργανώσει τον Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για τον ελαιοκομικό τομέα, Olive Challenge.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος διοργανώνει σε συνεργασία με την FOOD EXPO 2019 στο ειδικά διαμορφωμένο Food Stage στο Hall 2 ημερίδα με θέμα Food export summit: Η αγορά τροφίμων & ποτών της Ιαπωνίας. Τα θέματα που θα αναλυθούν κατά την διάρκεια της ημερίδας αυτής είναι οι εξαγωγικές προοπτικές των ελληνικών τροφίμων και ποτών στην Ιαπωνία και η δημιουργία προϋποθέσεων για περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας της Ελλάδας και της Ιαπωνίας στον τομέα αυτό.

Επίσης, η Food Expo 2019 τιμά και βραβεύει τους πρεσβευτές των ελληνικών τροφίμων και ποτών στο εξωτερικό σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου, στο Food stage του Hall 2. Στην ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ελληνική Γαστρονομία: Πρεσβευτής Εξαγωγών των Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών», θα παρουσιαστεί η ιστορία και το έργο τεσσάρων δημιουργών ελληνικών εστιατορίων που δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία δεκαετίες τώρα σε όλο τον κόσμο.

Μαζί και η έκθεση OENOTELIA 2019

Παράλληλα με τη FOOD EXPO θα πραγματοποιηθεί και η έκθεση οίνων και αποσταγμάτων OENOTELIA 2019 με τη συμμετοχή 180 εκθετών.

newmoney.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!