Διάταξη & design: βασικά στοιχεία νέου εστιατορίου

Ανεξάρτητα από τον τύπο, το μέγεθος ή την τοποθεσία – κάθε εστιατόριο έχει μια βασική διάταξη που περιλαμβάνει μερικές γενικές περιοχές, όπως είσοδο, κουζίνα και τουαλέτες. Ωστόσο, οι περιοχές αυτές συχνά παραβλέπονται στο γενικό σχεδιασμό ενός εστιατορίου, καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες τείνουν να επικεντρωθούν στην τραπεζαρία ή το μπαρ.

Η προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες για τη διάταξη και το design ενός νέου εστιατορίου θα συμβάλει στην παραγωγή μιας θετικής εμπειρίας για τους πελάτες και την οικοδόμηση μιας επιτυχημένης επιχείρησης από την πρώτη μέρα.

Η είσοδος του εστιατορίου

Ο χώρος εισόδου σε ένα νέο εστιατόριο μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός με το εσωτερικό όταν πρόκειται για την προσέλκυση νέων πελατών. Ανάλογα με το θέμα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πινακίδες, μουσική, φωτισμό, τέντες και λουλούδια για να κάνετε μια ελκυστική είσοδο για το εστιατόριό σας. Στο κάτω κάτω, είναι η πρώτη εικόνα που βλέπουν οι πελάτες. Η σήμανση, ο φωτισμός, τα καθίσματα και οι διακοσμήσεις είναι μόνο μερικά στοιχεία για τη σωστή διάταξη που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ανοίγετε ένα νέο εστιατόριο.



Ο χώρος αναμονής

Δεν έχουν όλα τα εστιατόρια το χώρο για να δημιουργήσουν χώρο αναμονής. Αυτοί που έχουν, όμως, μπορεί να επιλέξουν να το κρατήσουν ξεχωριστό, ενώ άλλοι το ενσωματώνουν στον χώρο του μπαρ. Μαζί με πάγκους ή καρέκλες για να μπορούν οι πελάτες να περιμένουν άνετα, ο χώρος αναμονής σας θα πρέπει επίσης να έχει κάποια μενού κοντά για να μπορούν οι πελάτες να κοιτούν όσο θα περιμένουν.

Το μπαρ

Εάν σχεδιάζετε να έχετε ένα πλήρες μπαρ στο εστιατόριό σας – ένα που οι πελάτες μπορούν να καθίσουν και για ποτό και για γεύμα – θα πρέπει να είναι τόσο φιλόξενο όσο η τραπεζαρία σας. Θα πρέπει επίσης να είναι λειτουργικό για το εστιατόριο, δεδομένου ότι είναι ο χώρος όπου οι σερβιτόροι θα παραγγέλνουν και θα παραλαμβάνουν τα ποτά για το κάθε τραπέζι.

Η τραπεζαρία

Η τραπεζαρία σας δεν δημιουργεί μόνο μια συγκεκριμένη εικόνα, αλλά επηρεάζει, επίσης, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το προσωπικό, καθώς και την άνεση του πελάτη και τη συνολική γευστική εμπειρία.

Η Κουζίνα

Στο κέντρο κάθε εστιατορίου υπάρχει η κουζίνα. Παρόλο που οι περισσότερες εμπορικές κουζίνες δεν έχουν θέα προς το κοινό, η διάταξη είναι εξίσου σημαντική με την τραπεζαρία. Το μέγεθος της κουζίνας και ο τύπος φαγητού που παρέχει ένα εστιατόριο θα υπαγορεύσουν το είδος του εμπορικού εξοπλισμού που θα χρειαστεί για τη διάταξη της κουζίνας. Το μέγεθος της κουζίνας του εστιατορίου σας θα διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του μενού σας.

Προφανώς, κάθε εστιατόριο έχει τα προβλήματά του στη διάταξη και το design. Το σημαντικό, όμως, για ένα νέο εστιατόριο, είναι η σωστή μελέτη για το design ώστε να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερα.

της Βασιλικής Πούλου
hoteldesign.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!