Παπουτσάνης: Ιδρύει θυγατρική στην Πολωνία

Θυγατρική στην Πολωνία ιδρύει η εταιρεία Παπουτσάνης. Η θυγατρική θα φέρει την επωνυμία PAPOUTSANIS Sp. z o.o. και θα έχει την έδρα της στη Βαρσοβία. Μέτοχοι της νέας εταιρείας θα είναι η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ και η πολωνική σαπωνοποιία Betasoap Sp. z o.o., με ποσοστό 50% εκάστη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κίνηση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Παπουτσάνης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την περαιτέρω επέκταση και εμβάθυνση των εξαγωγών της, μέσω συνεργασιών με κορυφαίες εταιρείες παραγωγής και διανομής.

Η νέα εταιρεία PAPOUTSANIS Sp. z o.o. θα εμπορεύεται τα προϊόντα της Παπουτσάνης στην αγορά της Πολωνίας. Προτεραιότητα θα δοθεί στην προώθηση των επώνυμων καλλυντικών προϊόντων περιποίησης σώματος και μαλλιών OLIVIA στην πολωνική αγορά λιανικής πώλησης. Η αγορά της Πολωνίας είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η αξία της εκτιμάται σε 1,5 δισ. ευρώ και οι ρυθμοί ανάπτυξής της αγγίζουν το 5%-7% ετησίως.

Σημειώνεται ότι μέσω της νέας στρατηγικής συνεργασίας με την Betasoap Sp. z o.o., η Παπουτσάνης στοχεύει, ταυτόχρονα, να διεισδύσει στην αγορά καλλυντικών της Ρωσίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ/CIS).

kerdos.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!