Σιδηροδρομικοί σταθμοί και αποθήκες γίνονται ξενοδοχεία

Τρομερή ζήτηση για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων φέρνει η έκρηξη του τουρισμού. Αν και για του χρόνου δεν αναμένεται μεγάλη αύξηση το γεγονός ότι ο τουριστικός κλάδος συνεισφέρει πλέον το 20% του ελληνικού ΑΕΠ, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Σε πολλές περιοχές της χώρας δεν υπάρχουν ξενοδοχεία ικανά να καλύψουν τη ζήτηση και γι’ αυτό δημιουργούνται νέα. Όχι τόσο με την κατασκευή από την αρχή, αφού αυτό θα απαιτήσει χρόνο, αλλά με την αλλαγή χρήσης υπαρχόντων κτιρίων.

Για παράδειγμα υπήρξε πρόταση και δόθηκαν άδειες προκειμένου να αλλάξει χρήση ένας… παλιός σταθμός τρένων. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η νομιμοποίηση κτισμάτων του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού Αλυκών Κίτρους, αλλαγή χρήσης τους σε ξενοδοχείο και προσθήκη βαγονιών- διαμερισμάτων στη περιοχή Κίτρος του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Στις ενδιαφέρουσες προτάσεις, αυτή του δήμου Ναυπάκτου που αποφάσισε την αλλαγή της χρήσης του πρώην Δημαρχείου Πυλήνης που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Σίμου προκειμένου να λειτουργήσει ως ξενώνας και να δοθεί στη συνέχεια κατόπιν διαγωνισμού προς εκμετάλλευση σε ιδιώτη.

Άδειες δόθηκαν για την αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτιρίου αποθηκών σε ξενοδοχείο και την επέκταση του με νέους κοινόχρηστους χώρους στην περιοχή Κουρούτα του Δήμου Ηλίδας.

Αντίθετα άδεια χορηγήθηκε προκειμένου το Electra Hotel Apartments στην οδό Πανός 28 στη Βουλιαγμένη να αλλάξει χρήση και από ξενοδοχείο να μετατραπεί μετά από ανακατασκευή σε κτίριο κατοικιών. Το κτίριο ανήκει στην αιγυπτιακών συμφερόντων εταιρεία ΝΕΔΕΡΦΙΕΛΝΤ ΕΛΛΑΔΑ Α.Ε. Επιπλέον, χορηγήθηκε άδεια στην εταιρεία LIBO για την αλλαγή χρήσης κτιρίου επί της οδού Νηρέως 3 στο Παλαιό Φάληρο από ξενοδοχείο σε υφιστάμενη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!