Εκδήλωση με θέμα: "Επώνυμα Προϊόντα Κρέατος: Στρατηγική ανάπτυξης της εγχώριας αγοράς και αξιοποίησης των εξαγωγικών δυνατοτήτων των επιχειρήσεων"

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Επώνυμα Προϊόντα Κρέατος: στρατηγική ανάπτυξης της εγχώριας αγοράς και αξιοποίησης των εξαγωγικών δυνατοτήτων των επιχειρήσεων», διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 13:00-15:00, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης FOODEXPO GREECE, στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, στην περιοχή του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Η θεματολογία της εκδήλωσης θα αναπτυχθεί σε δύο πάνελ συζήτησης: στο πρώτο πάνελ, με θέμα: «Η θέση των προϊόντων κρέατος στο μεταβαλλόμενο τοπίο της εγχώριας αγοράς τροφίμων» θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με την εσωτερική αγορά, όπως ο ρόλος των καταστημάτων λιανικής πώλησης και μαζικής εστίασης, η καταναλωτική συμπεριφορά, ενώ στο δεύτερο πάνελ, με θέμα: «Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων κρέατος: παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξή τους», θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στη διεθνή αγορά, όπως η δυναμική, ο ανταγωνισμός, τα κανάλια διάθεσης, οι διακρατικές συμφωνίες, κ.α.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

13:00 – 13:10

H συμβολή των Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Κρέατος στην ανάπτυξη του κλάδου

Μάνος Δομαζάκης, Πρόεδρος ΣΕΒΕΚ, Πρόεδρος Creta Farms

13:10 – 14:00

ΠΑΝΕΛ Α’

Η θέση των Προϊόντων Κρέατος στο μεταβαλλόμενο τοπίο της εγχώριας Αγοράς Τροφίμων

o Ξενοφών Βεργίνης, Πρόεδρος EURO FOOD QUALITΥ
o Μαρία Εκμεκτσίογλου, Επιχειρηματίας, Καθηγήτρια Μαγειρικής – Chef, Συγγραφέας, σε Ελλάδα και Τουρκία
o Γεώργιος Μπόσκου, Επίκουρος Καθηγητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Συντονίστρια: Δέσποινα Μπακιρλή, Γεν. Γραμματέας ΣΕΒΕΚ, Διευθύνουσα Σύμβουλος 
ΑΛΛΑΝΤΟΝ,

14:00 – 14:50

ΠΑΝΕΛ Β’

Εξαγωγές ελληνικών Προϊόντων Κρέατος: Παράγοντες που επηρεάζουν την Ανάπτυξή τους

o Γιάννης Δάρας, Διευθυντής Εξαγωγών ELVIDA FOODS SA
o Γιούλη Παπαδάκη, Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας ΥΠΑΑΤ
o Σπύρος Ραμαντάνης, Καθηγητής Παν. Δυτικής Αττικής

Συντονιστής: Γιώργος Κατερίνης, Αρχισυντάκτης MEAT NEWS

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.



Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!