Έτσι θα χειρουργούν τα ρομπότ με τη χρήση των δικτύων 5G!

Αλλάζει η ιατρική που ξέραμε μέχρι σήμερα. Αυτό επιτυγχάνεται με τα δίκτυα 5G σε συνδυασμό με την χρήση ρομπότ για βοήθεια σε επεμβάσεις.

Η πρώτη λοιπόν χειρουργική επέμβαση με την χρήση των νέων δικτύων ψηφιακών επικοινωνιών 5G στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Mobile World Congress, με περισσότερους από 500 συνέδρους και δημοσιογράφους να παρακολουθούν - ένα μικρό μέρος της - σε ζωντανή μετάδοση από αίθουσα του Συνεδρίου.

Όπως ανέφερε από την αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του MWC ο επικεφαλής του τμήματος χειρουργικής γαστρεντερολογικού τμήματος της "Κλινικής της Βαρκελώνης" Dr. Antonio de Lacy, η σημερινή ημέρα είναι ιστορική σε διεθνές επίπεδο καθώς σηματοδοτεί την αλλαγή που θα έρθει στις ιατρικές επεμβάσεις με την χρήση των νέων τεχνολογιών. Η ιατρική ομάδα του Antonio de Lacy βρισκόταν στο πλήρως εξοπλισμένο χειρουργείο με δίκτυα 5G, με τον επικεφαλής γιατρό να παρακολουθεί και την επέμβαση από την αίθουσα του συνεδρίου του MCW.

Όπως τονίσθηκε τα δίκτυα 5G επιτρέπουν επικοινωνία γιατρών από κάθε μεριά του κόσμου με το χειρουργείο και τους γιατρούς που χειρουργούν σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που στο μέλλον θα επιτρέπει σε γιατρούς απομονωμένα μέρη να επικοινωνούν με κορυφαίους γιατρός και να προχωρούν σε επεμβάσεις. Στους ασθενείς θα υπάρχει δυνατότητα με την τοποθέτηση αισθητήρων να λαμβάνονται διάφορα δεδομένα που θα τα εξετάζει ο γιατρός που θα είναι στην άλλη το άκρη του κόσμου πριν την επέμβαση ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση του ασθενείς.

Για την επίτευξη του σημερινού εγχειρήματος συνεργάστηκαν η Vodafone, η εταιρεία AISChannel, η κλινική της Βαρκελώνης και η ομάδα των γιατρών με την συγκατάθεση του ασθενούς.

emea.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!