13 Startups στην ελληνική αποστολή στο SXSW

Δεκατρείς startups βρίσκονται ήδη στο Ώστιν του Τέξας για να συμμετάσχουν στο εμβληματικό τεχνολογικό και επιχειρηματικό φεστιβάλ καινοτομίας “South by Southwest” (SXSW).

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI) και της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και τους Industry Disruptors Game Changers.

Κατά τη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ SXSW, οι ελληνικές startups – οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ήδη καταφέρει να συλλέξουν χρηματοδοτήσεις – θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη διεθνή σκηνή σε μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας στον κόσμο.

Τα προηγούμενα χρόνια στο φεστιβάλ, είχαν συστηθεί στην επενδυτική κοινότητα εταιρείες, όπως το Twitter και το Periscope, οι οποίες έγιναν αργότερα κολοσσοί της παγκόσμιας βιομηχανίας τεχνολογίας.

Οι δεκατρείς startups, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποικίλους κλάδους και τομείς, που περιλαμβάνουν την εκπαίδευση, τις ιατρικές τεχνολογίες, τις επικοινωνίες, τη ρομποτική, τις δημιουργικές βιομηχανίες, τον τουρισμό και άλλους, είναι οι:

The Tipping Point, Loceye, Classter, Orama VR, PD Neurotechnology, Tutobo Educational Robotics, Racecheck, Edit59, Social Experience, Sustainable Food Movement in Greece, Blendo, Viral Loops, Spotlight POS – Spotfolio.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, με την συνεργασία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και της Πρεσβείας των ΗΠΑ, σχεδόν 100 ελληνικές startups είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο SXSW. Μέσω της συμμετοχής τους, παρουσίασαν τα επιχειρηματικά μοντέλα και τις ιδέες τους σε μια διεθνή σκηνή που περιλάμβανε μερικούς από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο, εκπροσωπώντας πάνω από 100 χώρες. Επίσης, ήρθαν σε επαφή με μία κοινότητα 35.000 συμμετεχόντων και επιχειρηματιών με σημαντική παγκόσμια παρουσία.

Ο Τζέφρι Πάιατ, Πρέσβης των Η.Π.Α στην Αθήνα, δήλωσε: «Μαζί με την ευρεία και υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση των ΗΠΑ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το περασμένο φθινόπωρο, η οποία ανέδειξε την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από την ενέργεια και τον ενθουσιασμό των τοπικών επιχειρηματιών στο περίπτερο της ελληνικής Κυβέρνησης «Ψηφιακή Ελλάδα (Digital Greece). Για αυτό το λόγο, είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που συμμετέχω μαζί με το Υπουργείο και την Ελληνική Πρωτοβουλία στην υποστήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο φετινό SXSW, το οποίο θα παρουσιάσει μερικές από τις πιο ελπιδοφόρες startups από το περίπτερο της «Ψηφιακής Ελλάδας» και θα τους δώσει την ευκαιρία να προσεγγίσουν μερικούς από τους κορυφαίους τεχνολογικούς πρωτοπόρους επενδυτές στον κόσμο».

Ο Peter Poulos, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε: «Στην Ελληνική Πρωτοβουλία είμαστε ευχαριστημένοι που θα συνεργαστούμε τόσο με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης όσο και με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Η πολύχρονη στήριξή μας προς το SXSW ενθάρρυνε τη δημιουργία ενός νέου κύματος startups και επιχειρηματιών, δημιουργώντας ευκαιρίες για άμεση ανάπτυξη και θέσεις εργασίας«.

Ο Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνο – Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου δήλωσε: «Στο Ελληνο – Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο είμαστε πολύ χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Αμερικανική Πρεσβεία, το THI και τους ID-GC για την επιτυχία αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας, που θα βοηθήσει τις ελληνικές startups να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη διεθνή έκθεση. Ταυτόχρονα θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουν την ανάπτυξη και την συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία της ελληνικής startup κοινότητας καθώς επίσης και τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στην ελληνική οικονομία».

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης, αρμόδιος –εκ μέρους της Helexpo και του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ- για την οργάνωση του περιπτέρου «Ψηφιακή Ελλάδα» (#DigitalGreece) στη ΔΕΘ δήλωσε: «Το project #DigitalGreece, το οποίο αρχικά ήταν ιδέα του κ. Νίκου Παππά, Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ξεκίνησε με την πρόσκληση 128 startuppers να συμμετάσχουν στο Περίπτερο 12 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ακριβώς απέναντι από το περίπτερο 13 της συμμετοχής των ΗΠΑ, ως τιμωμένη χώρα. Η επιτυχία της ΔΕΘ 2019 οδήγησε το Υπουργείο να επενδύσει περαιτέρω στο project και να καλέσει την ελληνική startup κοινότητα στις εκθέσεις της Helexpo για τον τουρισμό, τη γεωργία, τις κατασκευές, τα τρόφιμα και τα ποτά, μαζί με το CES2019 (Las Vegas), το MWC2019 (Βαρκελώνη) και τώρα το SXSW2019 (Ώστιν). Στόχος μας είναι να βάλουμε το σημάδι της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη καινοτομίας. Σε καμία περίπτωση οι Έλληνες επιστήμονες δεν είναι κατώτεροι με βάση τα διεθνή πρότυπα. Με τη σωστή υποστήριξη, μπορούμε να αντιστρέψουμε το φαινόμενο του brain drain και να το μετατρέψουμε σε brain gain».

Ο Μιχάλης Στάνγκος, Ιδρυτής των ID-GC δήλωσε: «Η ενδυνάμωση των ελληνικών Startups τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αποτελεί έναν πυρήνα του DNA των Industry Disruptors – Game Changers. Ως επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Ψηφιακή Ελλάδα (Digital Greece)» του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και της ελληνικής αντιπροσωπίας 13ων Startups στο SXSW, αποτελεί μεγάλη τιμή και μεγάλη ευκαιρία να προβληθεί η ελληνική καινοτομία σε μία από τις σημαντικότερες παγκόσμιες εκθέσεις καινοτομίας. Ας αφήσουμε το αποτύπωμά μας στο Ώστιν του Τέξας».

startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!