Επέκταση στην Πορτογαλία σχεδιάζει ο όμιλος Sani- Ikos

Ένα χρόνο μετά την "απόβαση" στην Ισπανία, με την εξαγορά του ξενοδοχείου Costa del Sol Princess στην Μαρμπέλλα της Ανδαλουσίας, το οποίο αναμορφώνεται ριζικά ώστε να λειτουργήσει όπως ορίζει το χρονοδιάγραμμα ως Ikos Andalusia την άνοιξη του 2020, ο όμιλος της Ikos των Ανδρέα Ανδρεάδη, Oaktree Capital, Goldman Sachs και Hermes GPE εξετάζει σύμφωνα με το ρεπορτάζ επέκταση και στην Πορτογαλία. Εντούτοις δεν αποκλείεται περαιτέρω επέκταση στην αγορά της Ισπανίας.

Η επένδυση στην Ισπανία, που αποτέλεσε το πρώτο "σταθμό" εκτός συνόρων για την αλυσίδα, έγινε μέσω της Ikos International, με έδρα το Λουξεμβούργο, στο "τιμόνι” της οποίας βρίσκονται από κοινού οι Ανδρέας Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin (CEO της LBRI Sarl, ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του Sani Resort και των Ikos Resorts στην Ελλάδα). Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ η νέα μονάδα θα είναι δυναμικότητος 400 περίπου δωματίων και σουιτών

Πρόκειται για το πέμπτο resort που λειτουργεί με το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts, μετά το νέο Ikos Dassia στην Κέρκυρα, το οποίο άνοιξε το 2018 και το νέο Ikos Aria, στην Κω, στις πρώην εγκαταστάσεις του Club Med το οποίο θα ανοίξει επίσημα τις πύλες του φέτος το Μάιο. Η επένδυση στην Κέρκυρα άγγιξε τα 110 εκατ. ευρώ και στην Κω θα ξεπεράσει τα 90 εκατ.

Το πλάνο ανάπτυξης της Ikos προβλέπει την ένταξη στην αλυσίδα μιας μονάδας κάθε χρόνο, ενώ στο σύνολο το brand σχεδιάζεται να αριθμεί περίπου δέκα πολυτελή ξενοδοχεία, κατηγορίας "ultra all inclusive” με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Εκτός από τα δύο ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Κω, στην αλυσίδα ανήκουν το Ikos Oceania (πρώην Oceania Club) στα Νέα Μουδανιά και το Ikos Olivia (πρώην Gerakina Beach) το οποίο ανακαινίστηκε.

Πέρα από την Ισπανία και την Πορτογαλία βέβαια, το brand φαίνεται πως εξετάζει και νέες επενδύσεις στην ελληνική αγορά. Όπως έχουν δηλώσει στο παρελθόν τα στελέχη της η αλυσίδα θέλει τουλάχιστον δύο ακόμη μέλη στον κρίκο της την επόμενη τριετία στη χώρα μας.

της Βασιλικής Κουρλιμπίνη
capital.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!